13-01-2022, 11:12 AM
Jah, muidugi. See linkimine läks vähe viltu- linkisin seda suurt karpi, induktiivselt tunneb (kui tunneb) juhtmes täis/pooltule ära too pildil olev väiksem. Ilmselgelt oleks (töö)kindlam tollest suuremast karbist tulevad "otsad" ühendada tollesse CAN- BUS nime kandvasse siini või liini.
Selleks olekski tarvis konkreetse automargi kohta mingi manuaal leida.
Kuidas ja kus suvalistel autodel üldse seda CAN- BUS-i "vaba otsa" võib leida? Mingil vaba pistikupesana juhtmejupi otsas, kaitseploki või kompuutri küljes või kuskil veel? Pole ju loogiline, et OBD- sse selle kobaka ühendad. Vabandan lollide küsimuste pärast, aga ma olen ilmselt viimane eestlane, kes arvuti või testriga om autu kallal ei käi ja sellest siini-, liini- ja võrguasjast ka eriti midagi ei tea
Selleks olekski tarvis konkreetse automargi kohta mingi manuaal leida.
Kuidas ja kus suvalistel autodel üldse seda CAN- BUS-i "vaba otsa" võib leida? Mingil vaba pistikupesana juhtmejupi otsas, kaitseploki või kompuutri küljes või kuskil veel? Pole ju loogiline, et OBD- sse selle kobaka ühendad. Vabandan lollide küsimuste pärast, aga ma olen ilmselt viimane eestlane, kes arvuti või testriga om autu kallal ei käi ja sellest siini-, liini- ja võrguasjast ka eriti midagi ei tea