07-02-2022, 17:52 PM
(07-02-2022, 13:12 PM)Aare R. Kirjutas: Ma usun ka, et tuntud firma profiriistaga väga probleeme pole, vaevalt see garantiigi väga vajalik on ja sinu näite põhjal noo ongi. Nagu olen öelnud, siis mul on kasutada Stihli saag aastast 1999 ja mu nooremal vennal Husku 254XP, mis on ostetud mõni päev peale Eesti krooni tulekut aastal 1992, siiani töötavad mõlemad suuremate muredeta.No ja mitu töötundi või tihu ka nendega siis tehtud on? Seistes asjad tõesti ei lagune

Mis on KÕIGE KURVEM: ma lihtsalt põhimõtte pärast proovisin täisnoname-kräpilaadse HPG sae ja 20-tollise latiga jalakat teha ja see ÕNNESTUS suurepäraselt! See, kui palju "kiiremini" oleks miski 500i või 572 saaginud, ei ole üldse olulised! See on OLULINE siis, kui Sa käidki saemehena meetriseid haabasid "jõuetute" masinate ette-järgi tegemas. Teine kaader on arboristid, kes peavadki oma ülikalli kola ülikallist käulast välja laduma, et kuidagigi "põhjendada" oma küsitavat sõgedat hinda ühele langetusele

Tänu odavatele vahenditele saan ma ka kristlikku hind aküsid aja ise ka ülimalt rahus teha! Ma ei pea rabelema ja omale puud pähe kukutama, et töövahendipargi räiget liisingut maksta! Ma käisin ja ostsingi siin threadis abvastatud-kuulutatud Ehituse ABC ÜLIODAVAD dolmar-kirjaga saepüksid ja sigarahul! Jakk maksis Mööblimaja A1000 poes 5€ ehk minu hetke metsakomplekti riided 35€ kokku! Oregoni stretsid on kodus tarmisel. Mu vibrakindad ja Oregoni talvised turvakindad kumbki maksab samapalju paar! Kiiver on ka "pea asi", see on ka mitte suvaline aga Husqu. Näiteks haaratsid ja palgikonks: teritatuna on Ändimänni 5-eurosed täiesti töövahendid, ei pea üüberkalleid Fiskarseid ostma! Need odavad teevad TÄPSELT sama töö ära. Kindlasti on vahe ka jalanõudel, mul Oregoni kummarid, MuckBoot lumeks ja Wolerine turva muuks ajaks. Aga jälle: varbasse saetakse siis, kui ollakse rabelemisest ja sundusest iga tund räigelt teenida väsinud!
Paneme võsaka ka veel juurde, siis viimase vindini kõik metsatöö-saemehe kola kiokku maksab mul äkki ~900 eurot. Kiiver, langetuslabidas, kindad, kummarid jms ise maksab juba 200+€. Just Muhuks ostsin 24€ laetava Berg 2000lm pealambi, et saaks pimedas võsakaga teha. Ei ostnud 240€ vms arutu summa eest, mis ei ole kuidagi olulislet parem! Ketas on suurepäraselt jälgitav ja lainurgaga valgustab ka ümbruse täiesti piisavalt ära.
Samas võib alustuseks ainult kiivri eest ka 379€ maksta...ma vanakool mulle kõlbab ka 45-eurone classic

PS:alati võib kalli sae ja palja perssega, nagu lasnogorski jandeks-mersumehed magala ees, ka "tööd" teha