17-06-2022, 21:43 PM
(30-05-2022, 22:37 PM)Raudteehull Kirjutas:See su näidatud "maavedur" kaalub trammist ikka rohkem. Raudteesõidukina kaalub vist sadakond tonni. Hakkame eemaldama kola. Mootor kaalub 30 tonni - Postimees kajastas kunagi ühe sellise veduri mootorivahetust ja mainis numbrit. Alusvankrid - kust pagan mul meelde on jäänud, et kumbki kaalub kuskil 20 tonni? Vist ajast, mil mulle meeldis Tartu jaamas neid elukaid lähedalt vaatlemas käia. Võtame mootori ja vankrid ära, niisis 70 tonni läheb maha. Veel kaalu kaob, kui eemaldada liigset kola. Aga ikkagi jääb järgi üle 20 tonni. Ma kahjuks ei tea, kui palju selle asja ümberehitusega kola eemaldati, kas vahetati ka mootor jne. Aga oletame, et nii võidi teha. Nüüd hakkame sellele uusi asju laduma. Kui palju need sillad selle asja all kaaluda võiksid? Pildi järgi oletaks, et julgelt 10 tonni tuleb juurde. Asja otstarbeks oli määratud mobiilne jõujaam - seega peab seal olema genekas. Võimalik, et suurem, kui on su trolli peal. Võibolla tõesti jäeti originaalmootor koos originaalgenekaga? Tuleb välja, et kaalukaotust ei saavutata ja nagu me teame, sel põhjusel see projekt soiku jäi.(30-05-2022, 12:40 PM)Walter Kirjutas: Järgmine tase oleks tramm panna samamoodi maanteed mööda sõitma..
Kuidas saaks sellise asjaga sõita? Paljud sillad teel on liiga madalad või liiga nõrgad. Vähegi porisesse kohta ei lähe. Mõnigi elektriliin annaks katusesse suraka.
Kunagi ma mõtlesin kah, et oleks raha, siis oleks täitsa pull teha maanteesõiduk vana diiselreisirongi vedurist või Raketa jõelaevast

Muuseas, maakulgureid on tehtud lennukikeredest. Näiteks... https://www.autoevolution.com/news/a-boe...43864.html