16-08-2022, 17:05 PM
(16-08-2022, 12:40 PM)PlyVal64 Kirjutas: Elektriauto laadimisega ei ole midagi keerulist, nagu on tehtud soojuspumbast "tohutu tähtis luba vajav seade" kuigi ta on ju samalaadne seinapealne elektriradikas ja PVjms maja/maa külge kinnituv ja vahelduvvooluga seotud on niigi kõik lubadega, siis asi see mistahes suurem akulaadija kui CTEK 5A kuulutada ka siis samalaadseks, registreerida ja läbi käsulaudade sellele külgu pookida kassiir-seadeTundub nii küll, kui eelpool olnud "Tallinn-Põlva tripp Imieviga" sai ära vaadatud siis tekkis küsimus: Miks on vaja mingeid äppe jne et oma autot laadida. OK ma saan aru et sulas ei saa maksta (vbolla auto rikub kuidagi laadija ära vmt) aga ka mitte tavalist kaardimakset ei saa teha. Sellise lahendusega oleks nõuka stiilis kaardi/talongi süsteemile minek ainult vormistamise küsimus. "Kodanik, teie limiit on selleks kuuks täis", teised tahavad ka sõita.Muudel laadijatel on see featuur juba sees ehk avalik masin väljastab ju Arve ja võtab kontolt raha, siis juba koos aktsiisiga. See kõik on miljon korda lihtsam kui e-auto enam-vähem sõitma saamine on olnud. No ja mis on õldse kõige labasem: "Kettaseade" laadimisele vahele! Miilits teepeal kontrollib ja kui oled jätnud maksud maksmata, lähed vangi. Ja MINGI sedalaadi asi raudselt tuleb ja nagu rekkamehed praegu, nii ka e-autohjuhid tulevikus ongi Suure Venna poolt kogu aeg jälgitavad. Ma isegi ei loo endale seda illusiooni ,et midag isellist ei tule. Ma lihtsalt loodan sellesk ajaks nii vana juba olla, et mul ongi lihtsalt "poohui". Või veedan viimaseid päevi mõnel parema kliimaga saarekesel kusagil kus polegi autot vaja...
You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.