25-08-2022, 11:38 AM
(24-08-2022, 15:28 PM)iisak Kirjutas:Ei. Ei pea. Paratamatus on lihtsalt suure kasutuskoormusega kaasnev lagunemine.(24-08-2022, 14:23 PM)Telc Kirjutas:Kas näppima peab kuni tükid taga on, sest teisiti ei ole võimalik?(24-08-2022, 14:05 PM)olevtoom Kirjutas: ei ole selle olemasolus päris kindel, kuid olgu peale. Aga siis tuleb "näppimise-eksponaadid" leida ja vastavalt välja panna. Võib-olla saab ksf! honkomees meid valgustada, kas tal selleks lisategevuseks rahakast laua all on.Kui auväärt ksf! veidi süvenenult teema üle loeks, selguks, et Maanteemuuseumis *on* mõned sihtotstarbelised näppimiseksponaadid, kuid lgp Honkomehe arvates ei peaks neid olema kuna need näpitakse katki.
Enda töös toodan vahel samuti "näpitavaid objekte", mis on mõeldud kasutamiseks ühe õhtu/päeva/nädalavahetuse jooksul, aga kasutajate hulk selline, et tugevusvaru on asjadel suurem kui endale koju "igaveseks" ehitatud asjadel.
Näiteks kiik, mille raam kodus on veidi üledimensioneeritult 100*100 immutatud prussist sai ürituse tarbeks samasugune tehtud 100*100 nelikanttorust.
Maanteemuuseumis annaks ka kindlasti leidlik olla ja tagajärgi vähendada. Nt eelpool viidatud roolimunakute väljakangutamise vältimiseks roolivarras karbist lahti ühendada ja vändaku siis lapsukesed seda rooli miljon tiiru sinna-tänna ilma raske paigalseisva masina rattaid liigutamata.
Samuti olen ma üsna kindel, et näppimisele orienteeritud asutusest (nt Ahhaa) oleks võimalik suht kütsiraha ja söögi eest kutsuda mõni sealne ekspositsioonilooja konsulteerima, kuidas näppimisega kaasnevad kahjud minimeerida. Olen suhelnud, väga abivalmis ja noorte harimisega seotud väljakutsete suhtes motiveeritud tüübid on. Aga nagu paljudes muudeski teemades jaguneb siingi foorum kaheks parteiks:
1) mõtleme välja, miks ei saa
2) mõtleme välja, kuidas saaks.