28-08-2022, 14:37 PM
(28-08-2022, 10:51 AM)2715 Kirjutas:ei noh, otse loomalikult tean mina ja arvatavasti ka 99% autojuhtidest, et C-kategooria juhiluba annab õiguse juhtida üle 3,5 tonnist krusa aga see ei ole SÕIDUKI KATEGOORIA seaduse tähenduses, ühesõnaga LE on ebakorrektselt sõnastatud, C kategooria sõidukit ei eksisteeri.(28-08-2022, 10:16 AM)honkomees Kirjutas:Minu loogika:(28-08-2022, 09:36 AM)Inri Kirjutas: ...ähh, mul jooksis juhe kokku ... mu teada on need ABCDE kategooriad juhilubade omad, sõidukite kategooriad on ikka teised elik veoauto peaks olema N koos oma allkategooriatega. Kes oskab seletada ?
313. Veoauto sõidu keeld. Sõita ei tohi C -kategooria sõiduki, traktori ega liikurmasinaga. ...
Liikluseeskiri sätestab liiklemise korra meie teedel.
Märk 313 on pärit liikluseeskirjast.
Märgi 313 kohta ütleb see, et Veoauto sõidu keeld. Sõita ei tohi C -kategooria sõiduki, traktori ega liikurmasinaga.
Liikluseeskiri sätestab ka need kategooriad ja neid peaks teoorias iga mootorsõiduki juhtimise õiguse saanud isik unepealt tundma.
Igaks juhuks, et B-kategooria kestab kuni 3,5 tonnise registrimassiga sõidukit juhtida.
Üle selle on juba C-kategooria.
Pole sel märgil tahvlit, siis raskema asjaga kui 3,5t sinna märgi taha saab kas märgi nõudeid rikkudes või eriloaga.
Sõnastatud peaks olema, et sõita ei tohi N jne kategooria sõidukiga või lihtsalt et sõita ei tohi üle 3,5 tonnise täismassiga sõidukiga
https://www.transpordiamet.ee/soidukite-ja-masinate-kategooriad