16-10-2022, 09:46 AM
(16-10-2022, 09:15 AM)muska71 Kirjutas: Miks üldse lehti korjata?Pargis ilu pärast jah,aga lehed ju väetis murule ja muudele kultuuridele.Soovitavad ka korra murukaga üle sõita,et purustab lehed peeneks.Sellisel tasasel ja lagedal platsil võib küll tekkida küsimus mõttekusest aga ega need ringi lendlevad ja igale poole ustest sisse trügivad ning igas veesilmas mädanevad lehed rõõmu ei paku.
Minusugusel on lisaks häda ka nõlvadel püsti püsimisega ja autoga mäkke sõitmisega õuele - lehed teevad kogu õue nii libedaks sügiseste vihmaste ilmadega, et võimatu toimetada.
Sellise korjajaga nagu Meelis on ehitand ei saa (ei mahu puude alla, ei roni nõlvadel) mul toimetada, olen ikka lehed puhunud komposteerimisväljakule, kaugemates krundi nurkades suurtesse hunnikutesse ja siis vedanud komposteerimisväljakule (või põllule sissekündmiseks). Seal olen küll seda hunnikut traka haakes muruniidukiga purustanud, et kiiremini kõduneks.
Eelmine aasta jäi üks kaugem nõlv koristamata - 3 esimest selle suve trimmerdamist jäi järgi lehepurust pruunikas pind.