04-12-2022, 17:01 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 05-12-2022, 19:03 PM ja muutjaks oli Kalts.)
(03-12-2022, 23:58 PM)korvimees Kirjutas: Hakkame algusest uuesti pihta. Mis töö see selline on, kus 0,8mm traadiga hakkama ei saa, et vaja just 0,6mm traati? Kas lihtsalt sportlikust huvist tahad katsetada või on ka mingi praktiline vajadus just 0,6mm traadi järgi?
Ei ole töö, hobi on Roostes romu keevitasin, tead küll sellist kaunist "pitsilist". Lappimiseks kasutasin õhukest 0,6 mm plekki, sest no ei viitsi paksema väänamiseks aega ja jõudu kulutada, pealegi pole tegemist mingi restaureerimistööga. Loomulikult pidin 0,8 traadiga hakkama saama, aga peenemaga kuluks vähem aega.
(04-12-2022, 00:23 AM)deus Kirjutas: Kuna ettekanderullid sai 0,6 seadistatud, siis eeldan, et düüs sai ka ikka vastavaks vahetatud? Mul siin üks sepik keevitas just hiljuti mu Telwinil 0,8 traadi 0,9'sse auku (ajaga ovaalseks kulunud) kinni täiesti
Põnev tegelt, kuidas sellise peenikese asjaga peenemat tööd teha on, kui minimaalseks minna saad? 0,8 on selline 0,4 plekk minimaalne kui väga ettevaatlik olla.
Ikka, kõik nii nagu vaja.
Unustasin, et CEA (tootja) poolt tuli lühike ja mitte eriti üllatav vastus: seda aparaati 0,6 mm traadiga kasutada ei saa.
Ma ei hakka küsimagi "miks ei saa", "kuidas saab tõelisesse MIG-manual režiimi", "miks räägib juhend traadi kiirustest m/min aga seadmine käib tont teab mille järgi" ning "miks on tehnilistes andmetes kirjas toetatud traadi diameetrid 0,6-1,2 mm". Lõhnab natuke eksitamise või kõvemini öeldes petmise järgi, aga oma lollus, et kohe järgi ei proovinud.