16-12-2022, 17:06 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 16-12-2022, 17:07 PM ja muutjaks oli PlyVal64.)
(16-12-2022, 11:12 AM)Jesper Kirjutas: Ryobi loogika on selles, et tööriist ja laadija on "lollid" ja kogu tarkus on akusse ehitatud, sellest ka hinnad. Mulle see rõhuasetus põhimõtteliselt sobib hästi, sest ma ei ehita ju maju või lihvi laevu, kus peab tingimata igal riistal akurida järel olema - tavaline kasutus on, et võtad riista, aku sappa, teed ühe lõike või augu, paned tagasi. See on juba üle keskmise tööpäev, kui relaka sabas 5Ah aku tühjaks saab, seega üks aku per riist on juba maa ja ilm ning mingid vähem kasutatavad asjad võivad ka ilma olla, sedasi lähenedes tuleb Ryobiga ikka kõvasti säästu. Ryobil muidugi on terve rida asju, millele teistel analoogi polegi, näiteks jootekolb on fantastiline idee - enne ei osanud midagi sellist tahtagi, aga nüüd on järsku väga vaja
...
Akuka viie-kuuekordset hinnavahet juhtmega võrreldes ei oska ma veel oma pildile peeglis maha müüa
Pole Ryobil mingit häda ja tänaseks kamba peale suurema enamuse enamlevinud riistu ka reaalelus ära katsetanud. Uut tuleb muidugi muudkui peale! Hinna-kvaliteedi suhe on kindlasti parim ja kaks tõeliselt kehva asja olen ka leidnud: väike käsitolmuimeja on pazgk kuubis ehk see ei tööta üldse ja vähemalt minu suurema kettaga sael ei ole jõudu. OSBi lõigata ja liiste saagida jah, 5X10 on juba üleliia... Teine teema, et tegu ongi amatööri kodutootega, kus ei ole mingeid edevaid torupainutajaid ega mitmetuihandelisi traadikõikajaid. Samas trimemr teeb töö peenra servas ja surnuaias ära, hekipügaja lõikab kõik maha, trell puurib ja täristi keerab, lihvijad vibravad ja höövel silub. Tiiger saeb, kettsaag ka, "mäda"prits surub ja akuraadio edastab Rock FMi ka. Mida pole juhtunud proovima, on mutrikeeraja, mis komplekt on aga omal plaanis. Rattaristiga on jube tüütu

Aga selle Sinu toodud viimase tõdemuse pärast ongi mul ka elektrita maakodus alles alla 10 aasta just odavad akuriistad ja ega ei torma neid lõputult juurde ostma! Tegelikult kinkis Proua esimese kohvritäie 7,5 aastat tagasi sünnipäevaks ja just seetõttu, et mu õuel käinud sõpruskonnal juba olid Ryobid. See oli puhtalt raamatupidaja majnduslik valik aga näed, õigustanud ennast siiani!
Jah, kasutada olen saanud ju kõike, ka Parimaid ehk sama Milwaukeed ja Festooli, USA erinevad kollased ka, aga näiteks viimane katusetöö Fuel-seeria "käristitega" ei erinenud mu oma Ryobist ühestki otsast, millega ma ka mitu katust teinud. Amatöörina on see odav Ryobi piisav. Kui palgatööna katustel elada, siis ajaks aga ka iga grammi ja mõõtu taga ja hinna keevitaks tööhinda.