24-12-2022, 14:35 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 24-12-2022, 14:59 PM ja muutjaks oli PlyVal64.)
Arvok, arvata on et seal on mingid tark-kavalad asjad sees jah! Mojito ju ka algselt töölaeva projekt kui oma suuruse tõttu IMO ja SOLAS vastavus. Aga teine laev, selleaastane katakas Vegtind, Norra profitoode. Õnneks HCS eelne aga muus osas täiuslik! Seal on näiteks ohutuseks üldse IT-elekter ehk nn"vanalinna" elekter ja see pidi Norras ja laevanduses tavaline olema. IT ehk "isole terre" ehk siis kõik kolm faasi on Maast isoleeritud. Kolmejuhiline isoleeritud neutraaliga võrk ja eks oma osa ole ka alumiiniumkerel selles lahenduses, kuigi ka "Mohits" on alu. Poisid tõid laeva kohale ja siis pidi Päälik spetsiaalse trafo tellima, et Linnahalli kaivoolu saaks tarbida
Kuigi ma väga elektrist ei huvitu ja ega seda ei tunne ka, siis põhitõed on enam-vähem selgeks tehtud. Meie tavaline Maasse maandatud vooluga, kui pole laeval isolaatoreid vahel, on uitvoolust elektrolüüs ja sõelana paistev kere kiire tulema. Seega ilma maismaaelektrisse süvenemata on ka nendel majade lahtiühendustarkuritel sees mingi samalaadne uitvooluisolaator? Miskid maismaa-asjad pidada ju lugema suisa maanduse alalis-uitvoolu ja neile reageerima? Et kui maandatud pole siis tööle ei hakka.
Edit: ennist viidatud "kas keegi genekat maaandab ka" ehk meil ju kasutusel kombineeritud vool ja ma saan nii aru et kui tahta genekat ühendada, siis PEAB ka eraldi geneka maanduse ühendama?

Edit: ennist viidatud "kas keegi genekat maaandab ka" ehk meil ju kasutusel kombineeritud vool ja ma saan nii aru et kui tahta genekat ühendada, siis PEAB ka eraldi geneka maanduse ühendama?