26-12-2022, 11:47 AM
(25-12-2022, 18:56 PM)olli Kirjutas: Jaa see kõik on õige ning arusaadav. Lihtsalt üritasin juhtida tähelepanu sellele, et kui ma kõigest õigesti aru olen saanud, siis üks neist kolmest eelnevalt toodud väitest tundub olema vale.
- PE ja N on lahutatud jaotuskilbis (ega mitte liitumiskilbis)
- Alajaama PEN ei ole ühenduses koduse neutraaljuhiga kui on ümberlülitus genekale tehtud
- Kodune maandus (ning PEN lahutus) on endiselt maandatud ka geneka korral
Ei saa sellest kolmanda küsimuse sõnastusest aru, mis sa selle all mõtled? Mul on igatahes ümberlülitatud asendis skeem selline nagu toidaks sellist elamist mis asub sügaval karulaanes kus mingit elektrivõrku pole. Seega ka mingit võrguga seotud PEN-i. Kui mitte arvestada maandurite valgumistakistusi. See on juba omaette teooria ja vaevalt et nad süvamaandurite puhul eriti kattuvad. Objektid on üksteisest piisavalt kaugel.
Võrgu PEN-iga jääb ühendatuks vaid generaatori korpus (kollaroheline). Ma ei ole küll kontrollinud kuid ma eeldan, et generaatoril on PE ja N eraldatud? Peaks kunagi üle kontrollima. Igatahes selle lühikese katsetamise ajal tundus kõik töötavat ja mingeid anomaaliad ei täheldanud.