29-01-2023, 17:06 PM
(28-01-2023, 10:43 AM)hillar2 Kirjutas:(22-01-2023, 23:39 PM)Marko Kirjutas: Kuhugi mujale ei osanud kirjutada, panen siia. Kas kellelgi veel on olnud probleemi tänapäevase propaaniballooni tihendiga? Täna oli teine või isegi kolmas kord mõne aasta sees kui avastasin, et reduktorit saab näpuga liigutada. Tundub üsna ohtlik kui plastrõngas mõne kuuga nii palju lössi vajub, et sisuliselt enam ei tihenda. See on ometi selline koht, kus peaks sajaprotsendiline ohutus tagatud olema.Mul euro balloonid kasutusel ühel kiirguril. 15 aastat tagasi gaasikontorist üteldi et kui reduktori pool kummitihend all siis pole vaja plastrõngast panna ja piisab käega kinni keeramisest. Igaks petteks olen ballooni vahetades võtmega veerand tiiru üle keeranud iga kord ja kontrollinud tikuga ega ei leki ja seni on pidanud. Pean uurima Lindest või kuskil kas saab uut kummitihendit või peab midagi muud tegema.
Eks ma küsin ballooni müüjalt ka muidugi, et mida nad kaasa panevad, aga lisainfo oleks teretulnud.
Sarnased kummitihendid olid ja on ka sellel kuulsal autojuhtide "pommil" ehk pliidil.Need tihendid pidasid väga hästi kui neid üle ei keeranud. Kergelt ligi ja toimis.
Kui kindluse mõttes jõuga kinni keerasid oli varsti susin taga.
Aeg ajalt tegid tihendi võiga kokku siis pidas ilmatuma aja vastu.
Aquila captas non muscas.