05-03-2023, 21:12 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 05-03-2023, 21:17 PM ja muutjaks oli Lauri_L.)
(05-03-2023, 19:50 PM)Urki79 Kirjutas: Tubli ettevõtmine! Aga targutaks-arutaks ka vahele. Nimelt kui taldmiku alune on ilusti kooritud, pandud kangas, jäme kild siis on ju olemas juba geniaalne drenaaž. Ma pigem oleksin seda kasutanud vundamendi drenaažina ja sadeveele oleks toonud kõrgemale.
Mina pumpan oma vundamendi kuivaks ülepumpla abil ja jookseb endisesse kogumiskaevu. Sealt edasi läbi filtri saab vee nii survepesur kui kasvuhoone. Samuti kasutan ka sadevett.
Tänud kommentaari eest - iga mehe asjasse puutuv arvamus on teretulnud. Ideepoolest on sul täiesti õigus. Selle ehitise taldmiku alune oleks kenasti drenaažina töötanud ka ilma eraldiseisva drenaažitorustiku abita. Seda siis killustikupadi geokangaga ümbritsetuna. Ja paene aluspõhi seda ka soosis. Üldistatuna töötabki ju geokangas+killustik samamoodi nagu drenaažitoru. Ainuke vahe selles, et esimest on pehmel pinnasel raske nurga alla "loodida". Mina läksin siiski "täislahenduse" teed sellepärast, et raamatutes ja veebiavarustes oli nii kirjas. Omal ju eelnevad kogemused selles osas puudusid. Tahtsin olla kindel, et asi 100% töötab ning et ühtiks tüüpsõlmede joonistega, mis mul veebist leida õnnestus ja kasutada olid. Lisaks peab kunagi kohaliku omaviletsuse ehitusspetsialist ka ülesehitusega päri olema enne, kui nõustub kasutusloa välja andma. Lõppkokkuvõttes maksin kopika rohkem drenaažveetorude eest, kuid sain vundamendi "feng shui" perfektselt paika. Ja loomulikult hea enesetunde, et kena välja kukkus.
Sadeveedrenaaži tõingi kõrgemale. Sellest annan tulevastes postitustes ka ülevaate nii teksti kui fotode näol.