06-03-2023, 11:03 AM
(06-03-2023, 10:36 AM)M.R. Kirjutas: ...
Aga valgete jõudude esindajad saavad vastu rinda taguda, et näed, seaduses on nii kirjas, seadus nii lubab.
Näed, näed jah?
Ja aitäh v6sa, et määrasid ära minu (ja mitte ainult) koduse kasvatuse taseme.
Kõik see e-valimine ja eelvalimine- vot see ongi laiskus. Ja seda genereeritakse juurde kuniks valijad on degenereerunud nelja jäsemega seedekulglaks.
...
Ma küll lubasin mitte lõhkuda vaba arutelu, kuid kuna Meister otse pöördus, siis julgen kirjutada.
Miks tundsid ennast puudutatuna? Kas seepärast, et ma pean viimasel aastakümnel vohamalöönud seaduste arutut vorpimist "rahva nõudmisel" kõigi elus ettetulevate erijuhtumite ärareguleerimiseks täielikuks totruseks? Teeme seaduse seaduse tegemise reguleerimiseks, et tehtavad seadused reguleeriksid täpsemalt seaduse tegemise aluseks olnud probleemi lahendamiseks tehtud seaduse seaduslikkust?
Või tunnetad, et kodune kasvatus on jäänud puudulikuks? Harvanähtav ausus siis

Riigi toimimiseks vajalike seaduste vorpimine poleks väga paha, kui neid seadusi teeksid antud valdkonda tundvad isikud, kellel ka pikaajaline töökogemus (millega võiks ka elukogemus kaasneda) Aga ei - seadusi vorbivad meil eelkõige riigihalduse magistrid, õpetajad, juristid, avalike suhete spetsialistid ja muud kõrgesti haritud noored ja idealistlikud inimesed. Mis on ühelt poolt muidugi väga hea - uudsed lahendused, rahvusvahelisus, digiareng, ringmajanduse jne., aga teiselt poolt tekitab alailma probleeme pisikeste tülikate, kuid normi ellurakendamise seisukohast äärmiselt oluliste nüansside mõistmise kohalt. Eriti paha, kui tekkivale probleemile tähelepanu juhtimist võetakse isikliku solvanguna...
Aga päike tõuseb, hoolimata kõrgesti haritud noorpersoonide ponnistustest, ikka idast.
Olgu siinkohal siin kohe täpsustatud, et ma ei pea silmas siin sugugi mitte kõiki seadusi kirjutavaid isikuid. Suur tänu kõigile neile, kes hoolimata avaliku arvamuse survest iga viie aasta tagant endale uus "karjäär" avada, on jäänud oma erialale truuks ning tõesti seda tunnevad.
Olles Sinu toimetamisi mõnda aega siitkaudu silmanud, siis koduse kasvatuse puudust ega valdkonna mittetundmist küll ette heita ei saa. Küll aga nüüdisajal harvaesinevat sirgeselgsust oma maailmavaate järgmisel ja tahtmatust näha seal kõrval teistsuguseid eluviise. Seadusi oskad ka nagu lugeda. Kas neid ka kirjutada, jääb esialgu veel teadmata, aga enamuses ministeeriumites on tegelikult täitmata ametikohti.
Aga meil on vaba maa ja Sul on selleks täieline õigus.
Koos kohustusega võtta vastu sellega kaasnev ... tagasiside