11-03-2023, 11:19 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-03-2023, 11:28 AM ja muutjaks oli Raivo.)
Ma võhikuna küsin, kas poesillusel on alumine ja ülemine pool (tundub et on, ehk ülemine ja alumine pool peab siis olema erineva tõmbetugevusega)?
Eelnevast saan aru nii, et ava kohal oleva silluse alumine osa töötab tõmbele ja kui see sillus läheb müüritise peale, siis see tõmme kolib silluse pealmisse kihti. Kui see müüritise peal olev osa on liiga pikk, siis jõud hakkavad sillust murdma. Kogu kõrgemal olev konstruktsioon koos talvise sulalumega vajutab.
Tundub, et eksperdil jäi arvamus, et armatuur sai ainult valatud silluse alumisse ossa, mistõttu ülemine osa teistpidi jõududele on nõrgem.
Nüüd teame, et armatuur on nii all kui ülal.
Mu puitsõrestik ilmselt nii kapriisne ei ole nihelemise suhtes.
Eelnevast saan aru nii, et ava kohal oleva silluse alumine osa töötab tõmbele ja kui see sillus läheb müüritise peale, siis see tõmme kolib silluse pealmisse kihti. Kui see müüritise peal olev osa on liiga pikk, siis jõud hakkavad sillust murdma. Kogu kõrgemal olev konstruktsioon koos talvise sulalumega vajutab.
Tundub, et eksperdil jäi arvamus, et armatuur sai ainult valatud silluse alumisse ossa, mistõttu ülemine osa teistpidi jõududele on nõrgem.
Nüüd teame, et armatuur on nii all kui ülal.
Mu puitsõrestik ilmselt nii kapriisne ei ole nihelemise suhtes.