12-03-2023, 14:26 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 12-03-2023, 14:35 PM ja muutjaks oli E303.)
(02-11-2005, 18:46 PM)Sillu Kirjutas: 70.-80.-te aastate Tartust meenuvad kõiki ülalmainitud tüüpe esindavad prügiveoautod: nii GAZ-53 baasil hüdrokraanaga, mis võtsid peale 8 suurt metallkonteinerit; käsitsi tagantlaetavad, mis tühjendasid nii eramajade juures kui ka avalikkes kohtades paiknevaid väiksemaid prügiurne (Enamus olid minu mäletataval perioodil juba GAZ-53 baasil, kuid meenub ka vähemalt üks GAZ-51 baasil veel.); kui ka GAZ-53 baasil tõstukiga ülaltlaetavad suurte konteinerite tarvis. Viimati nimetatud ilmusid alles millalgi enne 80.-te aastate keskpaika ja hakkasid järkjärgult esimest tüüpi masinaid välja tõrjuma. Kolmandana mainitud tüübiga analoogilisi, kuid KamAZ-53213 baasil prügiveokeid oli kah vähemalt paar tükki ning need tühjendasid peamiselt suurte korterelamute juures paiknevaid konteinereid, kusjuures minu mäletamist mööda üks neist tegi läbi üsna raske avarii.kogu eelnev jutt ka piltidena esitatud. Minu mäletamist mööda leidus ka zil baasil prügiautosid. Gaz-51 baasil prügiveokeid pole oma silmaga näinud sest neid polnud ka 80 lõpus enam Tartus liikvel .
NB.-Riigiaparaadi hammasrattad ja väntvõll vajaks kiiremas korras remonti.