25-03-2023, 21:26 PM
(25-03-2023, 11:42 AM)olli Kirjutas: Jaa, hüdroisulatsiooniks läks tavaline katuse SBS aluskate (ilma puisteta). Kasutasin ära mingeid ülejääke. Põletasin kergelt kinni, siis oli hea servad tasa lõigata ning müürilatti paigaldada.
Topeltsarikad läksid mul vintskapide külgedele. Need jäid sisuliselt kogu vintskapi kohal olevat katust kandma. Ülejäänud olid ikka ühekordsed. Aga eks mingeid naljakaid sõlmi tuli veel. Korstna läbiviik oli vaja vekseldada jne. Aga selles mõttes muidugi õige, et materjali sai ise valida nii kuidas vaja. Oma metsast ja oma saekaatrist. Ei tea kas mujalt õnnestukski 7,5 meetrisi sarikaprusse leida. C24 templeid küll peal ei ole.
Väga ilus töö. Vinskapi tegijaid olen siiani üsna kadeda pilguga vaadanud. Minu pea sellist asja teha ei mõista. Näha on, et tegijal on kätt, aega ja võimalusi teha nii nagu soovi on. Väga nauditav ja puhas käekiri on sellel ehitisel. Väga sooviks, et ka ise suudaks nii. Paraku ei suuda. Võib-olla tulevikus...
Oma materjali olemasolu on suur pluss ning oma käega kasvatatud ja saetud materjalist ehitamine tõsine nauding. Muidugi on tööd ka enne, kui mahavõetud puust kuiv ehituslaud saab. Oi kurjam, kuidas otsisin omale 6,5...7,0 meetriseid sarikatalasid. Nii oleks vaja olnud.
Respect!