07-05-2023, 11:42 AM
(07-05-2023, 07:57 AM)honkomees Kirjutas:(06-05-2023, 23:30 PM)kass Kirjutas: Möh!Ja mina mäletan et Ljonja ajal oli automaks!
Mina mäletan väga hästi, et Brežnevi ajal polnud üldse mingisuguseid aktsiise ja käibemakse!
Kena hommikut kõigile poliitikahuvilistele!
Sina, Rain mäletad, Sinul on hea mälu ja Sa oled ajaloolane ning mõistad vanaslaavi keeli! Jah, tõesti, makse oli - tulululumaks, lastetusmaks, isegi viinamaks oli, aga see viimane ei olnud aktsiis, see oli lihtsalt väike juurdehindlus kainestusmajade keti töö kvaliteetse teeninduse tagamiseks). Automaks aga puudutas otseselt suhteliselt väikest osa nõukogude rahvast, kaudselt aga aitas leevendada suurema osa rahva kadedusvalu selle väiksema osa (kellel õnnestus saada luba seda maksu maksta) vastu... jah, nii oli! Ma tean seda kõike väga hästi, olin tollal ise ka küllaltki pikalt otseselt poliitikas - alguses oktoobrilaps, siis pioneer ( sellest perioodist 2 kiitus- või tänukirja aktiivse pioneeritöö eest), hiljem juba noorkommunist (tollal töötasin isiklikult nõukogude autotööstuses ja täitsin seal vastutusrikkaid ülesandeid (keerasin plekikruvisid VAZ 2106X kerede põhjadesse) ning rahvamaleva liige (vääristatud märgiga "Eeskujulik rahvamalevlane")...Nii et, mina tean, kuidas oli ja kuidas on (aga vaat seda, kuidas peab olema - mina ei tea, erinevalt paljudest teistest siinkirjutajatest, kes pole pooltki nii kaua ja palju poliitikas olnud, kui mina )
Aga, et lõpetada positiivsel lainel, siis loodan, et sellest minu tagasisidest oli abi nii ksf! V6sale kui ka kõigile teistele lugejatele! Ja mis veel meelde tuli - sm. Leonid Iljitši ajal polnud ka jalgrattamaksu!