18-05-2023, 15:41 PM
Kuidas see lendtera nüüd jäigast terast niiväga erineb? Normaalses tööasendis on ta välja sirutatud ja jahvatab täpselt samamoodi, kui jäik tera. Kuskil ei ole kirjas, et lendtera peab tingimata lapik olema - sellele saab samamoodi mingi profiili anda, kui soovi on. Oma kogemuse põhjal - isal oli vabariigi algusaegadel omatehtud muruniiduk - kolmefaasiline elektrimootor, selle võlli otsas T kujuline terahoidja ja kaheksaste poltidega lendterad, tehtud, kui mu mälu mind ei peta, soome kelgu jalasest. Niitis vaiksemalt ja jõulisemalt, kui hilisemad bensuniidukid. Järelelohisev juhe on küll midagi, millega peab harjuma, et maha ei niidaks. Koguja polnud arusaadavalt tol ajal teema.
Aga see murutraktorist tehtud aiatraktori ülistamine.... no ma ei tea. Kliirensit pole, kolmepunktiühendust pole, hüdraulikat ka mitte, jõuvõtuvõlli asemel kiilrihmake. Kõiki neid asju, mis traktorist traktori teevad. Ilmselt parema puudumisel ajab asja ära, aga selle raha eest ma ikkagi ostaks pigem jaapani kasutatud traktori. Tõesti - on vedrudega edasi-tagasi liigutatav iste ja erakordselt nakkuva rehviseguga mitase rehvid (kõlab nagu kiirendusauto reklaam natuke).
Aga see murutraktorist tehtud aiatraktori ülistamine.... no ma ei tea. Kliirensit pole, kolmepunktiühendust pole, hüdraulikat ka mitte, jõuvõtuvõlli asemel kiilrihmake. Kõiki neid asju, mis traktorist traktori teevad. Ilmselt parema puudumisel ajab asja ära, aga selle raha eest ma ikkagi ostaks pigem jaapani kasutatud traktori. Tõesti - on vedrudega edasi-tagasi liigutatav iste ja erakordselt nakkuva rehviseguga mitase rehvid (kõlab nagu kiirendusauto reklaam natuke).