22-08-2004, 21:57 PM
Romka Kirjutas:Jõgevamaa edukaim ettevõte 2003 oli \"Eestimetall\"! Tegin täna ekskursiooni Valdole sinna. Ehk pajatab oma elamustest ka siin...
Metallihunnikud kõrguvad taevani - enamik asju mulle mittemidagiütlevad, aga on ka asju, mille vanarauda mineku osas süda verd tilgub. Annan siin teada, ehk keegi saab endale midagi vajalikku, sest metalli saab sealt ka välja osta.
1. Vedeles seal üsna korralike plekkidega M-400 kere. Kereplekid/-põhi tugevad, sillad all, kellad sees. Suur osa iluliistegi ilusad. Mootor/kast/sisu olid kadunud. Tegemist oli muide Eesti ühe varaseima 400-ga, väljalaskeaastaks 1947 ning kere- ja shassiinumber kolmekohaline. Mina võtsin ära esituled, tagatuled (Pobi omad), tehasesildi, signaali ja relee (mõlemad GAZ-51 omad); ülejäänud (sh kellad, kroomliistud, rattad) jäi sinna. Ehk keegi sealt veel midagi saab?
2. Vedeles seal GAZ-51, muidu komplektne, vaid ilma kastita. Minu valdusse läksid sealt (ajapuudusel) vaid mõned pisijubinad.
Lisaks sain sealt mitmeid vanaaegsete jalgrataste ja sääreväristajate tükke ja 1954. aasta GAZ-51 spidomeetri.
Aga koli läheb meeletutes kogustes minema...

Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme avatud K,N,R,L,P 11-18