12-10-2023, 15:10 PM
(12-10-2023, 13:22 PM)Peeter2 Kirjutas:No ja siis käibemaksu osa sealt kulust on juba olulislet väiksem absoluutnumbrilt kui uue ostult. Lihtne protsess, puhas matemaatika: ostetakse autolaenuga käibekata kasutatud Euroopast toodud masin, kaskot ei tehta ja sealt tuleb kuumakse sama mis liisingul. Seda just pisut edevamate markide puhul, odavmarkidel on kasko ka kopikad. Siit ei saa Riik käibekat kopikatki! Saab kütuselt, sealt ka aktsiis, aga kui see soetus kulutab olematud 4 toopi? Vahet pole, gaaasi või diislit, igal juhul kõvasti alla 10 euro sajale kildile, ümardame KÕMi 2€ peale. Mis mul siin on postkastis Joggerile: käibekas 3818,33€. See teeb siis 190tuhande läbisõidu kütuse pealt käibeka jagu!(12-10-2023, 13:07 PM)olli Kirjutas: See on miinus ainult uute autode müüjatele. On naiivne eeldada, et auto ostust ülejäänud raha inimestel kulutamata jääks. Küllap ta mingi muu kasutuse leiab. Ja ükskõik kuhu mujale see raha läheb, siis käibemaks sealt pealt ikka makstakse.Auto ostetakse üldiselt ikka vastavalt võimalustele, kui uut ei ole mõistlik osta, siis pole mõtet arvata, et ostetakse selle asemel 1000 eurone vana käru. Ostetakse lihtsalt mitte päris uut vaid veidi pruugitud, selline mille pealt maks on talutav. Raha kulub ikka autole ära, ainult et uus auto jääb ostmata.
Ja nüüd me jõudsimegi sinna, MIKS seda automaksu ja eelkõige regamistasu tehakse!!! See on imporditavate kasutatud autode pealt KÄIBEMAKSU alalaekumise kompenseerimine! Riik ongi rahanäljas.
Tänu ühtse majandustsooniga ELile jääb puhtalt autodelt iga aasta saamata üüratu käibemaks. Selle on saanud ju teised Riigid. See oli ka asi, misk soomalsed võitlesid oma auto sissetoomise maksude eest megatrahvide hirmuski. Käibekas ja aktsiis kadus ära, tuli muud välja mõelda. Ega see auto aastamaks tühi polegi oluline, need on enamusele "kopikad" nagu ka maamaksud! Korra krigistad hambaid ja maksad oma 160 raha ära, mis mul näiteks langeb uuest aastast meeletult (79,68 pealt prognoositava 46,34 peale ehk kogu maa eest miinus 66,56€)! Teine teeema on seisvad, museaalid jne ehk mittesõitvad ja teeliikluses mitteosalevad autod ja nende maksustamine.
Ja ma käisin täna päriselt ja vaatasin selle 2.seeria peremulli üle! See 66.80 võimalikku aastamaksu tundub koos 4-liruse kuluga ju mõistlik sest see on täpselt mul maamaksu jagu

Ja eks praegu hakkab kiiresti mingi kaader samamoodi omi asju üle vaatama ja oma seisu lähiaastate perspektiivis tsementeerima. Eks see hiromantika ju on aga MINGI ajukääbikute mõtlemise suuna saab praegu juba kätte. Praegu liidab näppude peal kõik olemasolevad ja tulla võivad kulud kuus kokku ja selle põhjalt ju vaatab, millega oma tagumenti ilmamööda ringi vedada! CNG nulliti ülevaatuse kulude ja peedistamisega ära, lisaks need ju ei vea enamuses midagi, rohekütus LPG-gaas on ka jäetud selgelt tähelepanuta ja on potensiaalselt kallis pidada tänu bensu näitajatele, jäävadki poolmoodsad kusihappeta ökodiislid! Tegelikult ongi see peaagu parimate autode ajastu isendid, kus lisad ja turva on moodne aga roheterror pole veel kõike head sõidu poolelt päris ära nudinud.