18-10-2023, 19:50 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 22-03-2024, 20:42 PM ja muutjaks oli suvasass.)
(17-10-2023, 21:47 PM)indreksirk Kirjutas: Sellel mudelil ei ole raamil numbrit. Andmesildil on mootori number. Mis tähendab, et kui mootor vahetati, siis jäi identiteet ainult andmesildile. Küll see andmesilt ka välja tuleb, kui piisavalt sügavalt kaevad.
Mul tõtt-öelda tekkis endalgi juba kahtlus, et sellel masinal pole raaminumbrit ette nähtud. Aitäh kinnituse eest! Ma isegi olen lootusrikas, et andmesilt veel välja ilmub, ongi põhjust tihemini sõbral külas kaevamas käia.
Täna sai eilne sõjasaak põhjalikumalt revideeritud ning võib leidudega rahule jääda, sest suurem osa mu ülesmärgitud puuduvatest detailidest said kaetud. Suurematest või olulisematest juppidest on puudu veel sadul koos kinnitustega, süütekomplekt ja esilatern (kindlasti midagi on veel, mis hetkel kirjutamise käigus meelde ei tule), väiksemast kraamist ei hakka hetkel rääkima. Kui süütekomplekti leian, peaks vähemasti elektri- ja süütesüsteem täielik olema.
Täna oli veel hea päev ka seetõttu, et õnnestus algses postituses presenteeritud kütusepaak ja karburaatori katteplekk puhastatuna tagasi saada. Ei hakanud esialgu kilest välja kiskuma ja enda õliste kätega pinda rikkuma, aga ma minu amatöörisilm kiidab heaks. Selgus, et kütusepaaki oli eelnevalt juba pahteldatud, et peita õige väikest nõgusust paagi pinnal, mis on vaevu käegagi tuntav. Karburaatori katteplekis olevad tuulutusavad on saanud liivapritsi all kergelt muljuda, ent küll needki õigesse asendisse enne kruntimist saavad painutatud. Üldiselt sain liivapritsurilt detailide hea seisukorra eest kiita, mida oli meeldiv kuulda.
Paagidilemma (ehk kumba paaki antud projektis kasutada) on mu peas muidugi jätkuvalt aktuaalne, eriti nüüd, mil tassisin ka tolle Jawa 550 raami ühes poritiibadega koju, et see enam õues ei mädaneks. Eks peab mõtlema, kaaluma ja birkat otsima, ent sellega pole õnneks momendil põletavalt kiire. Loodame, et päästetud 550 jääb teistele kodustele märkamatuks...
Hüva, nüüd on rumalate küsimuste voor: kataloogi plekkdetailide osa uurides jäi mind painama detail nr. 26. Tõlke järgi võiks eeldada, et tegemist on mingisuguse kummist kattega, aga mulle jääb arusaamatuks nii selle otstarve (mida kuradit see katab) kui see, kuhu see kinnituma peaks. Ehk oskate nõu anda?