18-10-2023, 21:04 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 19-10-2023, 18:50 PM ja muutjaks oli suvasass.)
(18-10-2023, 20:09 PM)indreksirk Kirjutas:(18-10-2023, 19:50 PM)suvasass Kirjutas: Hüva, nüüd on rumalate küsimuste voor: kataloogi plekkdetailide osa uurides jäi mind painama detail nr. 26. Tõlke järgi võiks eeldada, et tegemist on mingisuguse kummist kattega, aga mulle jääb arusaamatuks nii selle otstarve (mida kuradit see katab) kui see, kuhu see kinnituma peaks. Ehk oskate nõu anda?See on lehtkummist lõigatud porikaitse, mis kinnitub tagumise gondli külge - need neli neeti sadula avause tagaosas (nende otsa lihtsalt surutakse läbi kummi tehtud aukude kinni). See lehtkummist porikaitse lamab tagavedrude peal ja ulatub kuni sisemise porilauani. Peaks takistama pori paiskumist vedrudele ja sadulaalusesse panipaika. Kui jõuad niikaugele, siis tuleb mõne taastatud ratta peal olevast kummist teha shabloon ja lõigata uus välja. Kui see on originaalina säilinud, siis kindlasti mitte enem sihtotstarbeliselt kasutatav.
Paar pilti ka, kuigi seda kummi on raske pildistada.
NB - pööra tähelepanu ka Jawa eri detailide värvile. Taastamise üks sagedasemaid vigu on varjatud detailide vävimine punaseks, kuid tegelikult on poritiibade alused ning muud varjatud piirkonnad Jawal teist värvi. Kui ka praegu musta numbri peale ei mõtle, siis hiljem on seda päris vaevaline korda teha. Praegu aga vaid lisajuhis maalrile ning olematud lisakulutused.
Nüüd kõlab see tõesti loogiliselt, ma polnud varem gondli esiosa sisemusest kui panipaigast mõelnudki. Ma mõnda aega juurdlesin, mille tarvis on raami küljes (peaaegu) vertikaalteljel kaks kausjat objekti, nüüd mõistan, et tegu on vist käsipumba hoidikuga. Peab ikka ette võtma mõne komplektse ratta külastamise, et saada parem ülevaade, kuna pildid on lõppeks ainult osa tõest.
Värvimise osas tegelikult sama lugu: enne seda ettevõtmist tahaks kindlasti mõne autentsema masinaga konsulteerida, kuna interneeduses olevate piltide alusel on jäänud silma teatud värvierisusi, mida ma hetkel ratsionaliseerida ei oska. Küsimusi on lihtsalt niivõrd palju: alustades sellest, kuidas üldse "õiget Jawa punast" (kui selline asi üldse eksisteerib) defineeritakse/kodeeritakse või kas poritiibade sisemust üldse värvitakse või ongi lihtsalt haljas tsinkplekk jne... Hetkeseisuga läheb aga värvimiseni veel aega, kuna pean stardiks oma projekti köetavale pinnale migreerima, et saaks ka talvel sellega jätkata.
Sa suudad musta numbri ikka pagana ahvatlevaks eesmärgiks veenda.