20-10-2023, 17:07 PM
(20-10-2023, 14:27 PM)alfredo Kirjutas: Jesper, see on nii hetkel, kus üritatakse kahjud kindlustamata autode vahel ära katta. Kuid tulevikus, olukorras, kus enam kindlustamata autot ei saa eksisteerida, miks peaks siis see makse sihuke kabelimats olema, ma küll aru ei saa?No tõenäoliselt tehakse nende 0-12 kuud kindlustamata sõidukitega kordades rohkem kahjusid, lihtsalt see ei käi LKFi taskust läbi vaid iga selts lakub ise oma haavad. Liikluskindlustus on üleüldiselt selline kilepiima tüüpi toode, mille pealt seltsid teenivad sandikopikaid, aga see meelitab kunded uksest sisse, tulusamaid tooteid tarbima. Ja noh tüüpiline üksikisik võib mõelda küll, et küll on kallis, ma ju pole kunagi õnnetust põhjustanud jne, aga seal kõrval teine "aktiivse sõidustiiliga" eluvend või -õde nügib võistlusliku vaheletrügimise käigus aastas 5 uuemat mersut ära, või siis kolmas lohh sõidab veokaga rongil külje maha ning ongi jälle kindlustusel numbrid punases ning hinnatõus soolas.
Mulle ei meeldi ka igasugu bürokraatia, a samas saan teisest poolest ka aru - see kindlustusseltsi vastutus 12 kuud pärast maksmise lõppu on umbes samaväärne olukord nagu puuküürnikega, dude võib sulle pool aastat võlgu olla ja ikka on tal veel seaduse silmis õigust ülegi...