02-11-2023, 23:59 PM
Tsitaat:Ma loodan, et ühendus on mingisugusegi autentimisega? Kas päringud ikka SSL peal? Vabandan, erialane kretinism
Huvitav oleks ka teada, mis loogika järgi sa Arduino progesid, kuna sul kolm sisendit ja üks väljund.
Ühenduse puhul on vaja täpsustada. Andmete logimine käib GET-päringu parameetrite abil, muud autentimist või turvaprotokolli seal pole. Samas mina ei tunne sellest ka puudust, sest ThingsSpeaki kasutamiseks peab olema loodud "kanal", millel on unikaalne ID. Ilma päringus kanali ID-d kaasa andmata ei võeta pöördumist vastu. Andmete vaatamisel läbi portaali on jah muidugi https ja autentimine.
Minu arust pole lahendusel häda midagi, sest tegemist on kliendi, mitte serveriga. Teiseks ma riiklikke saladusi ei edasta. Kolmandaks on kaunis väike tõenäosus, et keegi minu kanali ID teada saab, kui ma seda ise ei levita (see on suht pikk number niisama ära arvamiseks). Ma ei usu, et üle WiFi käiv suhtlus nii kergesti vahelt võetav on. Noja kui kellegil on sobiv seade ning oskused ja suur tahtmine mulle suvaandmete esitamisega käru keerata, siis saagu ta süda kergem sellest!
Saladuskatte all tuleb öelda, et mul on Arduino sisendeid rohkem, kõik analoog-sisendid on ära kasutatud erinevate andurite jaoks (akude pinged, juhtseadmete poolt tarbitava voolu tugevus, temp.andurid). Ventikaid juhin läbi kahe kontrolleri, st kaks väiksemat ventikat on ühe kontrolleri taga ja üks suurem on eraldi kontrolleri taga. Ventikad on erineva võimsusega ning vastavalt sisenditele pöörlevad erineva kiirusega. See koodipool pole üldse keeruline tegelikult, mõned funktsioonid, tingimuslaused ja elementaararvutused. Olulisem on lähtepunkt, miks midagi on tehtud.