13-12-2023, 00:30 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 13-12-2023, 00:32 AM ja muutjaks oli Lauri_L.)
(12-12-2023, 23:50 PM)hulgus Kirjutas: Kas plaanis ka järkamis-nurga saag laua sisse uputada. tegin endale 5m laua ja siiani ei saa aru, kuidas enne 1,5m tudiseva plekist jagadel puki otsas midagi peale kütte klotside lõigata sai.
Tööpinna servad soovitaks pikemalt üle tuua, jätsin 5cm aga osadele pitskruvidele ei piisa.
See laud jääb pelgalt töölauaks. Noh algselt oli plaanis ajutine laud, kuid praegu on protsess juba selline, et vist kipub jääma statsionaarseks. Tööpingid muretsen ja nendega ühilduvad alused teen kunagi teadmata tulevikus vastavalt vajadusele ja võimalustele. Puutöö on minu jaoks rohkem hädavajaliku meisterdamiseks ja koduste asjade remontimiseks. Hobiks või siis tööks ma seda enda jaoks ei pea. Põhiline hobi ja omandatud elukutse eeldab ikkagi näppude õliseks tegemist.
Järkamissae jaoks on mul 6m pikkustest prussidest raam tehtud, kuhu saan kruvidega sae aluse kinni lasta. Raam ise käib traktori käru peale. Sellega olen nõus, et pukkide ja rullidega head asja kodusesse majapidamisse ei saa. Kindlasti saab, kuid siis peavad väga korralikud komponendid ning sile põrand olema. See on aga kodustes tingimustes üsna võimatu ja harv kombinatisoon

Selle laua töötasapind tuleb 15cm üle, seega pitskruvid saab vajadusel kinni küll. Lisaks on mul olemas ka sõbra valmistatud tisleripink. See on peamine, kus puutööd nokitsen.