15-12-2023, 13:16 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 15-12-2023, 13:25 PM ja muutjaks oli Lauri_L.)
(15-12-2023, 10:02 AM)heiti Kirjutas: Ma olen algusest peale seda teemat jälginud ja küsimusi tekkis, aga oli veel vara.
Puidutöö? Suveniirid?
Vabandust mida seal libeda lauapinna peal ja vastu seina hööveldad? Pole ju tisleri tööpink ja ruum on ka väike.
Kuna ise ka "kuldsete kätega" püüan teise mehe asjast arusaada.
Eks see ajutine ja jääkide kasutamine on sihuke sõnakõlks, et miks siis aega ja materjali raisata kui pärast lõkkesse läheb?
Ma ise arvan , et Lauril on ikka seda praktilist nägemust lauast, mis eii ole lihtsalt kirjutuslauaks.
Tänud lugemast ja tänud kommentaari eest.
See ruum on jah puutöö ja ainult puutöö jaoks. Ehk õliseid asju ja metalli ma sinna ei vii, töötlemisest rääkimata. Puutöö on minu kontekstis koduses majapidamises olevate puidust esemete remont ja valmistamine. Ehk siis kui on vaja riiulit teha, siis teen. Kui on vaja riiulit remontida, siis teen seda ka. Teen lastele mänguasju, õpin ise youtube'i abil uusi asju. Ühesõnaga valmistan omale eluks vajaliku ise nii palju kui see võimalik on ja nii palju kui silm töö kvaliteeti kannatab. Väga korralikud mööbliesemed, mida julgeb ka külalistele näidata teeb mulle elukutselisest tislerist sõber valmis. See, et ruum on väike, selle vastu ma ei saa. Minu jaoks piisav. Suured asjad teen õues traktori käru peal.
Lõkkesse ei lähe mul suurt midagi. Jäägid, mida enam kuskil kasutada ei saa, lähevad ahju sooja saamiseks. Keskkütet ega soojuspumpa mul majas ei ole, seega pean ahjudega hakkama saama. See laud vaevalt nüüd järgneva paarikümne aasta jooksul ahju läheb. Kuigi jah, alguses oli ajutine tööpind plaanis. Olen seda eespool korduvalt ka rõhutanud.
See laua pind ei ole pärast laki kuivamist sugugi libe (poolmatt põrandalakk). Käe all selline hästi kergelt kare ja tundub, et lakk andis pealispinnale üksjagu tugevust juurde. Mulle täitsa meeldib. Ei hakkagi vahelihvi ning teist kihti peale kandma. Ja nagu eespool paar korda olen välja öelnud ja nagu ka päris varastest postitustest ka näha on, siis on mul täiesti eraldiseisev tiselripink olemas. Natuke kannatust ja panen siia fotod üles. See mul hetkel majas ühes väljaehitamata toas kasutusel.
Tänud veelkord ning hea meel, kui teema huvi pakub.