23-01-2024, 12:08 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 23-01-2024, 12:15 PM ja muutjaks oli PlyVal64.)
(22-01-2024, 17:01 PM)stretch Kirjutas:Sellega olen ma nõmmekana 100% päri AGA: see vajab siis ENAMUSE Tallinna rajoonide mahalammutamist! Ja ka sellega oleks ma päri!(22-01-2024, 16:40 PM)spark Kirjutas: Aga ma saan Tallinna "probleemist" aru - eesmärk on igal võimalikul juhul teeäärseid parkimiskohti vähendada (auto on paha, eriti parkiv!).Ja ongi õige eesmärk ja linnaruumis tänaval parkiv auto ongi paha! Milleks Sul on vaja tänava ääres parkida? Üldine printsiip on, et parkimine peab olema lahendatud vastaval kinnistul ja selle tagamine on iga kinnistuomaniku kohustus.

Ega siis tänava ehitus koos parkimiskohtadega ja parkimismaja ehitus maksavad per auto samapalju ja maja on vast odavamgi. Nüüd ehitad vähem PARKIMISkohti ja muudad need vähesed PEATUMISkohtadeks kaubale, taksodele, invasõidukitele jne, ehitad parkimismajad kus all tulutoovatel rendipindadel on ka vastavad ärid ja teenused ning KOGU linna elu läheb paremaks! Kuna öine peatumine ja üldse peatumine on lühiajaline, on aastaringne tänavahooldus lihtne, teemaale tekib ruumi kergliikluse jaoks, visuaalne reostus seisva saasta näol väheneb, rohelust saab juurde istutada (sool on ikkagi ja kahjusk jätkuv probleem) etc. Ja kindlasti väheneks autokasutus just nende poolt, kes peaks mingi maa kõndima enne autoni jõudmist! NÄITEKS titemammad, kes kanadena oma jõnglaseid loll ijhärjekindlusega kuhugi veavad! Tänase streigi ajal on ju linn tühi! Parkimiskoht kodu lähedal on Pereisale kaugele palgatööle käimiseks ja ema-tited käigu jala ja bussiga! Tegelikult MUJAL ilmas, mida me kogu aeg näiteks toome, nii ongi! Ka emantsipeerunud Soomes, kus võib see "isa" hoopis soome mutt olla ja isane on raasades plätades kodune töllerdis

Ja MÕISTUSEVASTASUS peatumisel, parkimisel, liikluse takistamisel jne KAOB kui nõiaväel! Lisame "poroditside" minemalöömise ja AJUDE laskmsie Linnatransporti asju juhtima ja otsustama, on kilulinna liikluse/parkimise korda saamine mõne aasta küsimus. Mõelda tuleb, kulutada tuleb ja siis TULEB! Isegi rohepööre tuleb, Kodanike vabast initsiatiivist!
edit.
PS: olulise unustasin ära - seal munitsipaalses parkimismajas on otseloomulikult igal kohal ka oma EV laadimistaristu mida magala ette on palju keerulsiem teha!