24-01-2024, 01:05 AM
(23-01-2024, 21:46 PM)Sm.Samajev Kirjutas: Ma ei usu,et rahandusministeeriumi raamatupidajad ja ökonomistid oleksid rumalad ja jätnuks analüüsid poolikuks. Pigem ei taheta juttugi teha sellest, kuidas, kes ja kas üldse on analüüsinud pikaajalisi mõjusid? See pühitakse vaiba alla nagu miki hiire multifilmis. Aga lõpuks saab ka vaibaalune prahist nii täis,et vaja on uut vaipa.
Kas on mingit alust arvata, et analüüsitud oleks muud kui võimalikku mõju maksutuludele? Mina selles küll kindel pole.
Niipalju kui mina tean, huvigruppide arvamusi arvesse ei võetud (erinevad suurperede liidud, Vanatehnikaklubide liit, EAL), kõik ettepanekud lükati põhjendamata tagasi. Olles mitme huvigrupi ettepanekuid lugenud, siis julgen küll öelda, et tuim tagasilükkamine viitab otseselt sellele, et neid ettepanekuid isegi ei loetud läbi.
Igast sammust paistab see, et meile mõõdetakse poliitilise moraali järgi - kes on ise harjunud sahkerdama, kardab ikka et kõik hakkavad tema kulul sahkerdama. Sellest ka paaniline kartus erandite ees.