28-01-2024, 10:22 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 28-01-2024, 10:31 AM ja muutjaks oli Lauri_L.)
(28-01-2024, 08:22 AM)M.R. Kirjutas: Vabandan kohe ette ära kiuslike ja muidu ebakosher küsimuste pärast.
Kuidas treipingi elektrikapile ligi pääseb ja kuidas laastu eemaldamine hakkab toimuma?
Tõmbad pingi iga kord seinast eemale?
Igati põhjendatud küsimused on.
Pink on töökorras (st. töötab, funktsioonid toimivad, olulisi lekkeid ja anomaaliaid ei ole, õli püsib sees), kuid kunagi tuleb see lasta targemal üle vaadata. Mina selleks oma teadmistega võimeline ei ole. Ühesõnaga välja tuleb ta sealt veel võtta. Suurt tööd sellega tegema ei hakka. Pigem ikka kodune tööriist - kui midagi endal vaja, siis teen. Aga tööriistana peab masin tervise juures olema nii-ehk-naa. Olgugi et vana ja kodukasutuses üledimensioneeritud. Olen paar korda ennast mõttelt tabanud, et ehk peab kunagi tulevikus viisakalt ka ksf. M.R. uksele koputama ja paluma kogemusi/teadmisi jagada.
Elektrikapi sisu on elektriku sõnul üsnagi kesises korras. Töötab, kuid aeg on oma jälje jätnud. Ma pole elektriliste eriteadmistega inimene ja ei oska sealseid komponente pädevalt hinnata. Ühesõnaga käis targem inimene välja, et vana kapi teeb viisakalt tühjaks ning koostab tänapäevastest komponentidest uue toitekilbi eraldiseisvana seinale. Natuke valmistab muresid ka peakaitsme võimsus ning sellega tuleb uue kilbi ehitamisel arvestada.
Laastu eemaldamine on muidugi õige märkus. Tagaseina ehitasin masinale ise - seda ma ostes kaasa ei saanud. Püüdsin teha korralikult, et taha välja väga palju laastu ei viskaks. Kuivõrd kasutan masinat ehk mõned korrad aastas, siis tuleb pink pärast iga operatsiooni korralikult puhtaks teha, et olukord üle pea ei kasvaks. Kui selleks on vaja enam tööd ja akrobaatilisi võtteid, siis selle elan üle. Ehk kokkuvõttes tuleb olukorraga adapteeruda ning tegutseda vastavalt. Kui tekib tõsisemaid komplikatsioone, siis lahendus või parem koht leida. Hetkel on nii.
Seda, et pink on ukse juures nurga taga, hetkel väga muretsema ei panegi. See uks hakkab suure tõenäosusega väga harva lahti käima. Ruum ise on 24/7 soe ja kuiv. Täna pole mul seal veel sissesõiduteedki. Põhiukseks jääb ikkagi teine. Kuskile pean oma nurga tekitama, kus saaks pikemaid projekte nokitseda. Vaadates ruumi kui terviku paigutust, siis treipingi esine ruum (ca 1/4 suurest toast) tundub selleks ilmselt sobivaim. Aga nagu öeldud - vaatame mis aeg toob.