11-02-2024, 14:05 PM
(11-02-2024, 12:58 PM)Jesper Kirjutas: ... Kui kõrvuti on kaks muidu identset poodi, kust esimeses saab turvamees kaks korda kõrgemat palka kui teises, siis kunde läheb teise, sest seal on juurikad odavamad. Kui minejaid on piisavalt palju, pannakse esimene pood kinni ja kogu kaader leiab end Töötukassast. See ei ole mingi hüper-kõrge-ülikoolitaseme majandusteadus, vaid elementaarne turumajanduse ABC, mida tegelikult võiks põhikoolides õpetada.Ma ei oska arvata, kui palju oleks selliseid inimesi nagu mina aga ... kui oleks üks pood, kus pole turvamehi, kassapidajaid ja saalitöötajaid vaid hoopis MÜÜJAD, kes leti tagant annavad mulle soovitud kauba ja oskavad ka soovitada, võrrelda ühe nimega erineva tootja tooteid etc etc siis mina suunduksid sellesse poodi ja jätaksin need orienteerumismänge viljelevad ja ostajate kaubatundmist testivad selvepoed kuivale vaatamata kuni 25% hinnavahele. Suurema hinnavahe puhul võib-olla hakkaks mõtlema. Aga miks peaks hinnavahe suureks kujunema? Osa töötajaid elik turvamehed jms jäävad ära, igasugu it-lahendustele tuleks ka palju vähem kulutada, tühja saalipinda ehitada ja üleval pidada ...
Sama ja veel rohkem kehtib ka tanklate puhul, igasugu oma pead vaevavate nr-tuvastuse ja äppidega maksmise asemel tankija-poiss oleks väga hää, ei pea autost külma ja vihma kätte ronima, oma käsi määrima jpm hääd.