28-02-2024, 00:03 AM
(20-02-2024, 12:50 PM)maaks Kirjutas: Päris automaksu teemasse viide Mart Võrklaeva arvamustükile EPL-isSee Aerupaat ise ka aru saab, mida ta räägib või?
Mart Võrklaev: ka meie tahtsime autodele madalamat maksumäära, aga tagasisides nõuti jõulisemat keskkonnamõju - Eesti Päevaleht (delfi.ee)
Mart Võrklaev, EPL Kirjutas:...
Teiseks – sõltumata sellest, kas auto on kasutuses, on sellel jalajälg meie keskkonnale. Eriti puudutab see romusid, mida näeme nii põldudel kui taluhoovides, kus need lagunedes võivad keskkonda reostada, kui ka kortermajade parklates,
Siin on ilmselgelt tegu üldistamisega, andmata endale aru, et kõik seisvad autod reostavad. Mul on ka hetkel 2 seisvat autot- üks on mu 540, mille ma vast paari kuu pärast maalt linna toon ja teine on mu Saab, millega sõitsin 11 aastat ning mille puhul ma pole veel otsustanud, mus plaan mul sellega päriselt on. Mõlemad autod seisavad hetkel suures kuivas betoonpõrandaga kinnises ruumis minu vanemate juures, seega mis reostusest me räägime?
Muidugi veel ERILINE debiilsus on automaksu planeerida ka peatatud registrikandega sõidukitele.
Ning üks tähelepanek veel Aerupaadi jutust, milles ta ühe automaksu põhjusena viitab riigi soovile suunata inimesi uuemaid ja säästlikumaid autosid soetama- plaanitavad esmaregistreerimistasud on nii jaburalt kõrged, et pigem hakkavad suures osas ringlema siin juba registreeritud autod ning üldpildis autopark vananeb. Kui inimene planeerib osta 20.000€ maksvat autot, on ta ikkagi arvestanud 20K, mitte 25K väljaminekuga, mille puhul ta ei saa selle üleliigse 5K eest grammigi paremat autot.
Pikk jutt lühidalt kokku võetuna- automaks ei ole mitte ühestki vaatenurgast aktsepteeritav!