03-05-2024, 13:18 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 03-05-2024, 13:18 PM ja muutjaks oli honkomees.)
(03-05-2024, 12:34 PM)kaarelsi Kirjutas:Jah, nii on.(03-05-2024, 11:46 AM)honkomees Kirjutas:Eks see vist on väga subjektiivne hinnang- nagu ühiskonda iseloomustades üldse olla saab. Ma olen ka ise oma maja taaselektrifitseerinud ja mitmed sõbrad tuttavad ka, kuid valdav enamus siiski tellib "võtmed-kätte" lahenduse. See on seotud juba muutustega ühiskonnas ja põlvkondadevaheliste erinevustega- saab endale lubada töömehe palkamist ning paljud ka ei viitsi oma pead sellega vaevata. Lisaks pangalaenudest, kindlustustest ja toetuste tingimustest tulenevad nõuded, et hoonel peab olema kasutusluba (eeldab-nõuab auditit, see omakorda projekti jne). Kui kolmandat osapoolt ei kaasa, siis (nagu mu üks tuttav tegi) võid ka kolla-rohelist juhet kasutada faasi edastamiseks ja null tuimalt maandusega kokku keerata. Aga suuremjagu inimesi elab linnades ja seal on kolmandad osapooled õnnetuse puhul epitsentrile juba ohtlikult lähedal.(03-05-2024, 10:28 AM)kaarelsi Kirjutas: ... Samas õnneks suurem jagu elanikkonnast suhtub elektrisse austusega ja kutsub enamasti tööd tegema elektriku.Tõsi ka või? Kaarel, kas ikka usud ka, mida kirjutad? Võib-olla tänased noored nii teevad.
Mina küll olen enamiku elektritöid oma majas ise teinud, mõne töö (nt kilbi paigaldus) puhuks olen koolivennast kõrgharidusega elektriku appi kutsunud. Ta küll irvitab, et meil oli üks füüsikaõpetaja ja miks ma ise ei tee ...
Lisaks enamikul noortest töötavad vaid nutikat juhtivad pöidlad ning huvi mingi koduse probleemi lahendamiseks elik nokitsemiseks puudub.
Samas isiklikud kogemused näitavad, et töömehe/firma palkamisel saad kiire ja lohaka töö, mis tuleb endal ümber teha. Aga paberil on kõik ok!