06-05-2024, 09:10 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 06-05-2024, 09:18 AM ja muutjaks oli honkomees.)
(06-05-2024, 08:27 AM)v6sa Kirjutas: Kas niidad kolmnurgaga või tamiiliga? Kas tamiil peab olema automaatsöötel või suudad hoida võsakat Flexiblade hambulisi jõhve kuhugi vastu puruks tõmbamata lõikamas?Aitäh!
Ükski võsakas ei suuda lüüa läbi 30+ cm ülemeetrist kaart paksu heina ilma, et kaare lõpuks poleks toss väljas. Aga 45+kuubilisi peab muidugi vähem tagasi hoidma
Sinu valikust võtaks tolle 50-kuubikulise Echo. Nendega on vähe garantiiprobleeme ... Küll peaksid nii kallist soetust käima passitamas, et kas Sinu mõõtude juures võsakas ikka kätte istub. Traksid traksideks, aga kämbla mõõt määrab nii gaasitrikli mugavuse ja kui see ikka hästi näpu alla ei istu, siis pole võimsast mootorist kuigi suurt rõõmu. Echo on väikese kämblaga mehe riist üldiselt...
...
Niidan enamasti tavalise peaga tamiiliga, kui hein tamiilikaitsmel väga raskeks läheb siis ka teraga, võtab vähem ette.
Minu kogemus 2,3 kW masinaga näitas, et läbi lüüa jõuab kui kinni ei mässi aga endal saab jõud rasket heinakuhja liigutada otsa.
Kindlasti passin, samas Su jutt väikse kämbla masinast mulle meeldib, mina ostan töökindaid naiste poolelt nr 8 või 9!
Muidu oleks kaldunud husku poole aga töökindluse osas ei tea (sellele sobivaid trimmipäid ja saekettaid, rohuteri on ka varus). Ja olen rohkem kubatuuri kui ülesforsitud kW usku.