19-05-2024, 18:15 PM
(19-05-2024, 18:08 PM)meli666 Kirjutas: Küsimus auto omaniku vahetuse kohta. Transpordiameti e-teeninduses on kaks valikut, turvaline omaniku vahetus ja lihtsalt omaniku vahetus.Mul omal samuti nö üks fantoom. Tegime ostu-müügi ära võtsin auto vastu aga nö oma nimele ei registreerinud st riigilõivu ei tasunud. Nüüd ootab masin paremaid aegu ja samas on mul võimalus ta sealt otse edasi müüa. Ehk siis fantoom autode kokkuostjad kasutavad sama skeemi. Auto on juriidiliselt sinu oma aga mitte seni kuni oled riigilõivu tasunud.
Esimene on kindel asi, et auto enda nimelt ikka ära saab, PIN2 teeb lõppallkirja ja asi kaelast.
Aga esivanema autole sai tehtud ka algul turvaline omaniku vahetus. Ostja aga helistas, et talle nii ei sobi. Lükkas tehingu tagasi ja tahtis lihtsalt omaniku vahetust. Siis saavat auto firma arvelt maha kanda lõplikult.
No ok, sai tehtud, nagu ostja tahtis. Nüüd aga jäi asi ikka kripeldama hingele. Transpordiametist vaadates minu sõidukite alt, enam seda autot pole. Aga seal on kirjas, et uus omanik peab selle 5 päeva jooksul enda nimele tegema. Aga, kui ta seda ei tee, ega pole ohtu, et miski luukere kappi kummitama jääb? Seal oli kirjas, et 5 päeva jooksul ringi ei tehta, siis auto läheb ajutiselt arvelt maha, aga kelle nimele ta siis jääb?
Muidu, need kinnitused said seal lahtrisse kirja, et auto üle antud, raha tasutud jne. Lihtsalt ainult omaniku vahetusega seda PIN2 ei küsita, et I-le täpp panna.
Bensiinis peitub kiirendus - diislis vingu hais.