04-06-2024, 14:29 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 04-06-2024, 14:39 PM ja muutjaks oli suvasass.)
(03-06-2024, 21:48 PM)edvard Kirjutas: Ma nüüd päris täpselt ei tea kuidas kuskil need teeületuskohad loodud on , selle Rannamõisa kiriku juures on maksimaalne lubatud sõidukiirus 50 km/h , teised sellised teeületuskohad on ringristmike juures , seal vast on ka kiirus väiksem kui 70 km/h , loodetavasti ja pööret sooritades tuleb jalakäijale teed anda .
See puksiirijuht siis ilmselt ei keskendunud liiklusele kui seisvale autole tagant otsa sõitis , minu oletus vaid . Üldiselt , ma ei anna sellistes kohtades teed sageli , kuid kui on koolilaste rühm , või lasteaialapsed tee ületust ootamas , no kuidas sa teed ei anna .
Samal maanteel, nt Murastes, on analoogseid ohutussaari ka 70 km/h piiranguga lõikudel. Olukordades, kus teine auto on sabas, ei ole mu meelest kuigi mõistlik neis kohtades jalakäijatele teed anda, kõigi osapoolte ohutuse huvides. Küll ta oma hetke leiab - selleks ohutussaared ongi, et jalakäija saaks rahus maantee ületamiseks sobilikku hetke oodata.
Kuivõrd tegelen lisaks autosõidule ka kergliiklemisega, siis minu jaoks on ootamatu ja isegi natuke ebameeldiv, kui mulle nendes olukordades teed antakse, kuna ma tunnen, et ma blokeerin sellega liiklust. Eks ma olen siis alandlikult viibanud, aga tõele au andes pole see mind õnnelikumaks teinud.