29-08-2024, 16:12 PM
(29-08-2024, 15:55 PM)Tegelane5 Kirjutas: Mina uuemat kui 2011 aasta Transiti ABSi skeemi ei näe, kuid vähemalt sellel (õnneks!) ei ole ABSi andurid üle can-busi. Vaid on ikka ABSi ajuga otse ühenduses. Muidu koormaks üks katkine/lühises/soola täis ABSi juhe can-bus võrgu maha?!
Oskan Nissani pealt öelda. Vigane ABS võtab kaasa 4vedu, esp, distantsi hoidmise, rajahoidmise jne. Mis on ka loogiline, sest auto kalkulaator peab teadma, mida rattad teevad, ilma selle infota ei saa ju otsuseid vastu võtta. Sama asja tegi ka juhiistme all niiskust saanud pistik ehk ma olen kaks korda seda läbi elanud. Jeep ei ole erand olnud, seal siiski 4wd jäi toimima.
Õnneks Nissan on siiani jätnud võimaluse ka tavalist püsikat kasutada lisaks kosmoseteaduses kasutatavale, paljudel tänapäeva masinatel seda võimalust enam ei ole. Igal tootjal omad nüansid ja kes kuidas ning mida on teinud. Väga palju selliseid asju tuleb ka regulatsioonidest, mis tootjatele on ette nähtud ehk ma ei näe mingit põhjust, miks enamus autosid samamoodi ei käitu sellise veaga.