06-09-2024, 19:36 PM
Hea koolivend, ma arvan, et küsimus pole mitte selles, kas mingi teema huvi pakub. Ilmselt iga teema osas on huvilisi, kuid sealt edasi taandub asi sellele, et kas need huvilised saavad endale lubada ca 30-50 eurose raamatu hankimist ning vahest veelgi enam, mitu sellist huvilist Eesti peale üldse kokku on keda ikka niipalju huvitab, või kellel seda tingimata oma hobi juures niipalju vaja läheb, et see omandatakse. See, et vanatehnikaüritustel kõik käima lähevad ja jutlevad (ning nostalgitsevad) ei tähenda veel seda, et järgmisel hommikul see "laks" peal on. Seda enam, kui projekti õnnestumiseks on vaja, et raamatut ostetaks 300-500 eksemplari.
Ma arvan, et meil läheb selleks kõigeks veel aega, enne kui need inimesed hakkavad tekkima, kes loeks laiemalt erinevatel transpordiajalooga seotud teemadel. Ilmselt enamjaolt siis kui raamatut saab endale lihtsalt lubada aga seda rauda enam mitte. Ja põhjus on siis mitte madalas ostujõus, vaid kõrges "raua hinnas". Ning suurenenud teadlikuses. Praegu kõik krutivad selle raua sees ringi, kuigi see aeg vist nüüd hakkab ka läbi saama, kui vaadata müügikuulutusi ja äramüüdud asju. Aga las nüüd teised kirjutavad oma mõtted siia jätkuks.
Ma arvan, et meil läheb selleks kõigeks veel aega, enne kui need inimesed hakkavad tekkima, kes loeks laiemalt erinevatel transpordiajalooga seotud teemadel. Ilmselt enamjaolt siis kui raamatut saab endale lihtsalt lubada aga seda rauda enam mitte. Ja põhjus on siis mitte madalas ostujõus, vaid kõrges "raua hinnas". Ning suurenenud teadlikuses. Praegu kõik krutivad selle raua sees ringi, kuigi see aeg vist nüüd hakkab ka läbi saama, kui vaadata müügikuulutusi ja äramüüdud asju. Aga las nüüd teised kirjutavad oma mõtted siia jätkuks.