10-09-2024, 19:39 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 10-09-2024, 19:44 PM ja muutjaks oli honkomees.)
Hää küll, on vanasõiduk elik romu, mida omanik plaanib taastada. Selle kohta on regulatsioon nagu välja mõeldud, paljude sõidukite omanikele ebamugav ja kulukas aga ikkagi olemas.
Ma küll ei kujuta ette, kuidas ma hakkan ette näitama oma lahtivõetud ja kitsas nõukagaraažis seisvat mittesõitvat autot. Fotot seal küll korralikku ei saa, distantsi pole, valgus niru jne.
Praktika aga näitab, et ühe masina taastamiseks on enamasti vaja soetada VEEL 2-3 doonorit, mõnikord ainult ühe osa pärast (+ osta üksikuid juppe juurde jne). Kui need doonorid on juhtumise ka arvel masinad ja neilt eemaldatakse "olulised osad" siis kuidas hakkab toimuma jäänuste arvelt kustutamine ja utiliseerimine? Võib peab ikkagi minema seaduserikkumise teed ja võtma need üleminekuajal arvelt maha kui fantoomid ... seaduseandja nagu suunab tehnikahuvilist kurjale teele.
Ma küll ei kujuta ette, kuidas ma hakkan ette näitama oma lahtivõetud ja kitsas nõukagaraažis seisvat mittesõitvat autot. Fotot seal küll korralikku ei saa, distantsi pole, valgus niru jne.
Praktika aga näitab, et ühe masina taastamiseks on enamasti vaja soetada VEEL 2-3 doonorit, mõnikord ainult ühe osa pärast (+ osta üksikuid juppe juurde jne). Kui need doonorid on juhtumise ka arvel masinad ja neilt eemaldatakse "olulised osad" siis kuidas hakkab toimuma jäänuste arvelt kustutamine ja utiliseerimine? Võib peab ikkagi minema seaduserikkumise teed ja võtma need üleminekuajal arvelt maha kui fantoomid ... seaduseandja nagu suunab tehnikahuvilist kurjale teele.
Tsitaat: Lisaks, kui mul on soetatud millalgi komplektne auto, selleks, et sellelt taastamisel olevale ja lõpuks teoreetiliselt ka tunnustuse saavale vanasõidukile varuosi võtta, siis ei saa ma mittekomplektset sõidukit anda ka lammutamiseks ning juba hetkel pole õigust seda vastu võtta ja lammutustõendit väljastada ka metallikokkuostul. Seal juures oli vist küll klausel, et puududa ei tohi "olulised" osad, küll aga ma tean hulgaliselt sõidukeid, mida ongi soetatud just nende oluliste osade doonoriks.