12-11-2024, 20:42 PM
(12-11-2024, 18:05 PM)deus Kirjutas: Vaata aga praegu oli küsimus selles, et kui pärijaid on mitu. Su näide on väga selgesti arusaadav ühe puhul aga mitte mitme puhul. See on see osa, kus Pärimisseadus (pärisnimi sedakorda) jaotab ära kõik juppidesse erinevate pärijate vahel. Kas siis pannakse maks pausile kuniks keegi omandab ainuisikuliselt masina? Kas ta peab siis takkajärgi kõik maksud maksma? Hetkel pandi klausel sisse, et isalt pojale liikudes ei ole maksu vaja maksta, registreerimiskmaksu. Aastamaksu kohta ma ei näinud seal erandina, et omaniku surma puhul katkeb maks kuniks pole selgunud hobi pärisomanikku.Kas Sa lugesid läbi minu eelmise postituse viimase lõigu? Ma paremini ei oska seletada. Kui ikka aru ei saanud, siis loe väikese ajavahega mitu korda. Enda arvates sai see juba eelmises postituses lahti kirjutatud - võib-olla ei peaks ka nii kiiresti uuesti kirjutama, vaid tasub rahulikult lugeda eelnevat.
Tänud selgituse eest!
"Registreerimismaksu" ei ole, on registreerimistasu. Pärija ei pea olema poeg, võib olla ka tütar või isegi naabrimees.
Aastamaksul ei olegi mitte mingit erandit juhuks, kui liiklusregistrisse kantud omanik peaks surema või ongi maksu tekkimise hetkeks ehk jooksva aasta 1. jaanuariks juba surnud. Maksuteade esitatakse ikka ja maksu maksmise kohustus sellest kuhugi ei kao, sest maksustatakse "mootorsõidukit", mitte selle "elus olevat" omanikku. Pärijad pärivad koos varaga ka pärandaja kohustused. Olgu neid üks või mitu, siis tuleb pärijatel täita kohustused selles ulatuses, mis ulatuses nad vara pärisid. Kui on 5 pärijat, kellest üks päris 50%, üks päris 20% ja ülejäänud pärisid igaüks 10%, siis just sellises ulatuses nad peavad ka pärandaja seni täitmata kohustused täitma. Seda teeb pärija üldjuhul pärandvara arvelt, kuid kui sellest ei jätku, siis oma vara arvelt. Seda oma vara arvelt pärandaja kohustuste täitmist saab vältida, kui teha eelnevalt pärandvara inventuur.
Äkki keegi oskab paremini seletada?