14-11-2024, 19:26 PM
(14-11-2024, 18:39 PM)honkomees Kirjutas: Tegelikult on siis mu jaoks hoopis automaksu teemaga servapidi haakuv küsimus: Kuidas saavad sugulased, lapsed vm pärijad kätte kadunukese nimele saadetud elektroonilised arved jms dokumendid.
Paberil tulnud arve sai avada ja ära maksta aga kas digivärgi puhul peab palkama kõvema itimehe, kes kadukese arvuti/postkasti jne lahti muugib? Muidu koguneb igasugu elektri jt arveid nii et koos viivistega ei jõua pärijad enam ära maksta.![]()
Alati ei pea kadunuke olema puruvana, kelle arvetega enamasti lapsed või muidu hooldajad tegelevad vaid ka suht noored inimesed lähevad hauda, lisaks terviseprobleemidele juhtuvad ka õnnetused jne.
Isiklikult ei tahaks lastele sihukest probleemi jätta aga mis ennetavalt teha?
väga OT, vabandan juba ette.
Vajalikud paroolid saab jätta endast maha ju, kirja kuskile. Nagu testamendigi.
On terve hunnik IT asju, mille puhul oleks väga kasulik jätta endast maha paber, kus on paroolid jms kirjas.
Lihtsustab teiste elu oluliselt.
Mul vanamees lahkus siit ilmast väga ootamatult ja nii palju oleks tahtnud veel küsida. See pani üsna tugevalt mõtlema selle peale, et mis teised tegema peavad, kui minek peaks endal olema. Seega tasuks see läbi mõelda. Saab ju kuskile mingid paberid, kirjad, päeviku, mõtted, paroolid, mis iganes - üles kirjutada. Ja usaldusväärsele mainida, et kui mul minek on, minge lugege sealt.
Mitmes pangas konto on, millise laka peale püss sai peidetud või kuidas oma majas siibreid kasutada, kui pliiti või ahju kütta võõrana. Endale on need asjad loogilised. Aga teine ei tea ju, et "söödaköögi" võti on vot selline sellest suurest pundist. Või et aida võti on peidus, vot seal naela otsas. Eksju. Mõelge ette, pange kirja. Uskuge, see on hea soovitus.