07-12-2024, 13:18 PM
(07-12-2024, 12:45 PM)Raivo Kirjutas:Nagu ma olen aru saanud, siis väidetavalt ei pea ost-müük lepinguga müüdud sõiduki uus omanik auto ostmist MNT ametis isegi kinnitama. Piisab kui vana omanik (see kelle nimel oli viimane reg. tunnistus) algatab autoregistris omaniku vahetuse(teatab sõiduki võõrandamisest) ja sellega loetakse tehing toimunuks ja auto läheb ka registrist ajutiselt maha. Uuel omanikul on võimalik e-teeninduses see registreerida nii enda nimele, aga on ka võimalik edasi registreerimine läbi e-teeninduse ärgmisele, aga selle peab kinnitama see uus omanik 5 tööpäeva jooksul ja kui seda ei toimu, siis MNT amet tühistab selle tehingu ja auto ripubki seal nö. hallis alas, justkui pole enam vana omaniku oma ja pole ka kellegi teise oma, sest keegi pole teda enda omaks ametlikult kinnitanud.(07-12-2024, 12:14 PM)mossepower Kirjutas: Selline olukord oleks kuidagi liiga ideaalne, et tõsi olla. Auto pole justkui mitte kui kellegi nimele registreeritud ning automaksu ei saakski seega justkui sellisele autole määrata.
Uus omanik on ju kinnitanud tehingu, see et ta uut passi ei võtnud, ei oma tähtsust.
Võiolla on vahepeal midagi muutunud, kuid mina oma papa auto sain enda nimele samal moel, raha ei maksnud, uut passi ei võtnud.
See ei takistanud mul omakorda seda masinat edasi müüa e-teeninduses.
Probleem võib tekkida sellest, kui tehti müügipaberid ja müüja ei teatanud ARKi, ostja omakorda müüs paberitega edasi jne.
Täna ma pigem loobuks tehingust kui ostja tehingut kohe e-teeninduses ei aksepteeri.