08-12-2024, 15:10 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 08-12-2024, 15:11 PM ja muutjaks oli honkomees.)
Suur-suur aitähh, Indrek!
Jutt just sellistest, vanade passidega autodest, mida ei plaani hakata uuesti registrisse võtma (loe kulutusi tegema) kui riik need nö ära kaotas. Need seisavad kuurides ja garaažides, igapäevasõidukid ja haagised aga õues, eramaal.
Väga kasulik infokild on ka alljärgnev aga selle kohta lisaküsimus: kas ka minu pärijad saavad vajadusel need ülaltoodud vanade registrite autod lihtsustatud korras utiliseerida?
Tsitaat:Ma ei tea, kas oskasin küsimusest aru saada.Täiesti ammendav vastus just selle osa kohta
Tsitaat:Kui küsimus on selles, et kunagi ammustel aegadel registris olnud ja sealt mistahes põhjustel kustutatud (või lihtsalt uuematesse andmekogudesse edasi mitte kandunud) sõiduk on alles,... See karistusnorm hakkab kehtima alates 01.01.2025 ehk enne karistusnormi jõustumist toimunud sündmustele see ei kohaldu. Loomulikult ei kohaldu see ka juhtumitele, kus täna igaühele meist nähtavas liiklusregistri andmekogus ei ole sellist sõidukit näha.
....
Jutt just sellistest, vanade passidega autodest, mida ei plaani hakata uuesti registrisse võtma (loe kulutusi tegema) kui riik need nö ära kaotas. Need seisavad kuurides ja garaažides, igapäevasõidukid ja haagised aga õues, eramaal.
Tsitaat:... nii kaua kasutusest väljasolevaid sõidukeid ei pruugi enam alles olla ning tol ajal registrisse kantud andmete usaldusväärsus ei ole kuigi suur. Midagi ei ole tühistatud - kui Sul on selline auto, siis esita taotlus ja kanna liiklusregistrisse. Selline auto tuleb enne kontrolliks ka ette näidata. ...
Väga kasulik infokild on ka alljärgnev aga selle kohta lisaküsimus: kas ka minu pärijad saavad vajadusel need ülaltoodud vanade registrite autod lihtsustatud korras utiliseerida?
Tsitaat:... kõik registrist kustutatud sõidukid loetakse menetluses oleva eelnõu 461SE kohaselt tulevikus sellisteks sõidukiteks, mida võib lihtsustatud korras viia jäätmejaama. ...