12-12-2024, 17:21 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 12-12-2024, 23:54 PM ja muutjaks oli IUrmoI.)
Seoses ühe menetlusega käisin ühe riigiasutuses ütlusi andmas. Minuni jõuti seetõttu, et üks enam kui aasta tagasi müüdud auto on menetluse osa. Autot müües algatasin omanikuvahetuse MA e-teeninduses, mina autot enda autode nimekirjas ei näe, toimingute ajaloos on märge võõrandatud. Ilmselt seis sama, mis tavaline fantoomautode skeem. Samas selle riigiasutuse ametnik ütles, et kui tema teeb päringu autode registrisse, siis tema näeb auto omanikuna hetkel ikkagi mind. Huvitav, millise infoakna vaate põhjal hakatakse väljastama auto aastamaksu teatisi ehk kas uuel aastal saab segadust ikkagi palju olema? Ilmselt on enamus fantoomautod ja varuosadeks müüdud autod küll ajutiselt registriks kustutatud, aga kui see ajutine periood läbi saab, siis vaevalt need "uued" omanikud midagi tegema ruttavad ehk kas ma saan õigesti aru, et on oht, et kõikide analoogsete autode justkui endised omanikud saavad maksuteatise, kui see ajutiselt kustutamise periood läbi saab ja kui registrikanne on olnud peatatud alles peale 01.07.2019?