06-01-2025, 14:34 PM
oliveer - Su konkreetsele küsimusele mul vastust pole, aga küsimuse suund on küsitav. Janka eraldi fossiili põletava gero kohalduvuse selgitus: kui Sul mingi el lisasoojendus juba on, siis selle väheks-jäämise taga on füüsika, mida täiendava el tenniga ei muuda. Pardal pole energiat, millega seda kütta ja energiat saakski eelkõige täiendavalt fossiili põletades.
Teadupärast alalisvoolul P = U x I, kus U on ca 14V ning I on generaatori võimsusest ja aku laadimisest üle jääv. Kui on nt 120A generaator ja 40A jätta masinale+akule, siis max P on ca 1kW.
Kui juba on diislil tehasest mingi el lisasoendus, siis see kütab vast pigem ainult salongi puhutavat õhku? Mis on el energia piiratust arvestades mõistlik. Tootja nimetus võiks sel olla nt "electric auxiliary air heater", mis paikneb soojendusradikaga samas õhu-ahelas ja jahutussüsteemiga kokkupuudet ei oma. Nt VAG 3.0 traktorimootorite puhul on väga väärt asi.
(v6sa postituse poindist ei saa ma taas aru, aga selleks on ju oma teema
)
Teadupärast alalisvoolul P = U x I, kus U on ca 14V ning I on generaatori võimsusest ja aku laadimisest üle jääv. Kui on nt 120A generaator ja 40A jätta masinale+akule, siis max P on ca 1kW.
Kui juba on diislil tehasest mingi el lisasoendus, siis see kütab vast pigem ainult salongi puhutavat õhku? Mis on el energia piiratust arvestades mõistlik. Tootja nimetus võiks sel olla nt "electric auxiliary air heater", mis paikneb soojendusradikaga samas õhu-ahelas ja jahutussüsteemiga kokkupuudet ei oma. Nt VAG 3.0 traktorimootorite puhul on väga väärt asi.
(v6sa postituse poindist ei saa ma taas aru, aga selleks on ju oma teema

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"