07-01-2025, 15:27 PM
(07-01-2025, 13:42 PM)Jesper Kirjutas: Jah, see mitmekordne vastamine pole isegi mitte neutraalne, vaid hädavajalik. Ma ei saa aru, miks see nii on, aga julgelt 90% juhtudel on minu küsitud küsimustele esimene vastus Google'ist pärit, mitte et see automaatselt vale oleks, aga väga valdavalt ma ju juba tean seda, sest enne küsimist tegin ise samalaadse otsingu, teemapüstituse mõte on siiski see, et pole kindel, kas päriselt ka nii on vms. Vbl ma jätan inimestele lihtsalt nii lolli mulje, et postitada oskan, aga otsingumootorit kasutada mitte... Igatahes, kuna googlesõdurid mõne hästi teada oleva erandiga teisena enam vastata ei viitsi, siis võib suhteliselt kindel olla, et teine heakskiitev vastus on juba vähemalt mingil määral kogemusel baseeruv ning kui on eriti hea päev, siis viitsib kuskil hiljem sõna võtta ka mõni sügavamate teadmistega inimene, kes asjad põhjalikumalt lahti seletab, mingit konteksti lisab vms.
Esimesena meelde tulnud näide: https://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=67156 - esimesed vastused, kuigi esmapilgul loogilised, olid ikka jummalast mööda, alles allpool hakkas looma, kuni lõpuks isand Wax asja oa lõplikult lahti seletas. Pudel on riiulis, pritsib niimis hirmus, mina rahul
Isiklik arvamus.
Põhjus, miks vastused tihtipeale alguses ''ikka jummalast mööda'' lähevad on selles, et küsija ei suuda oma muret/soovi adekvaatselt formuleerida. Konkreetses toodud näites oli küsitud: ''kust saada selline pritspudel''. Ei sõnagi, millist tüüpi pudelit või millised ei kesta ja mida pakkuda pole mõtet. Samuti on märkimata, et soovitakse kasutajate isiklikku kogemust. Kõik see hakkas kooruma alles peale joru poste.