07-01-2025, 16:07 PM
(07-01-2025, 15:39 PM)oliveer Kirjutas: Teema sai küsitud sellest, et tahaks salongi soojaks saada distantsilt käivitamisega. Aga pole ju mõtet kohapeal käiata kui sooja soovitud määral ei tule ja ka DPF'ile pole hea kui külma mootorit käiata. Kas see 90 kraadine vesigi seda aitaks, ma ei tea, võibolla peab põlemiskambri temp veel suurem olema, et seal midagi päästaks.Insenerid on teinud kõik endast oleneva, et rumal kasutaja ei saaks ebaroheliselt oma diiselsõidukit tarvitada
Webasto jms lahendused on kallid ning kui tahad distantskäivitust telefoniga siis veelgi kallim.
Distantskäivitus mootorile maksab ca 700+tuleb ohverdada 1 auto pult. Kui saaks sellsielt soojaks nii salongi kui mootori oleks minu arust parim lahendus. Webasto seade on lisa potentsiaalne hoolduskoht. Kas aku kestab nende käitamist ning hiljem ka mootori käivitamist.
Ja märkuseks, et minu varasemal Skoda octavia 1,6diisel saavutas mootor kohapeal käies talviti vajaliku töötemperatuuri. Ka salong läks väga soojaks. Webastot vms ei olnud.
* et ei oleks mõtet kohapeal käiata ja seega kogu kütus kulutataks ainult auto liigutamiseks/ sõitjate sihtkohta toimetamiseks
* et kohapeal käiamine oleks väga kallis ja ebamugav