11-01-2025, 10:42 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-01-2025, 11:21 AM ja muutjaks oli Heigok.)
Tsiteerides herr Sirk-i
Vastus küsimusele registreerimistasu kohta on alates 01.01.2025 jõustuva liiklusseaduse § 190.18 lõikes 2:
(2) Registreerimistasu tasumise kohustus tekib:
1) sõiduki liiklusregistris registreerimisel või
2) sõiduki esmakordsel omanikuvahetusel, kui sõiduki eest ei ole tasutud registreerimistasu käesoleva lõike punkti 1 kohaselt.
Sellest saan aru, et "rändkarikad" mida aastas kolmkorda ümber kirjutatakse, ei ole "registrimaksukohustlased"
VA siis "esimenekord"
Aga
Oman autot aastast 2019. Ise tõin ise regasin ja siiani kasutan.
Kui ma nüüd oma lollipeaga õieti aru saan. Siis hetkeseisuga kui müüa tahaksin, peaksin automaksu maksma ??
No ei tundu väga loogiline.
Sama loogikajärgi võiks ka mõne vanapapi siguli maksustada, mis on nõukaajal ostetud ja ainuomanikuna kasutusel olnud.
Või saan ma millestki valesti aru ?
Vastus küsimusele registreerimistasu kohta on alates 01.01.2025 jõustuva liiklusseaduse § 190.18 lõikes 2:
(2) Registreerimistasu tasumise kohustus tekib:
1) sõiduki liiklusregistris registreerimisel või
2) sõiduki esmakordsel omanikuvahetusel, kui sõiduki eest ei ole tasutud registreerimistasu käesoleva lõike punkti 1 kohaselt.
Sellest saan aru, et "rändkarikad" mida aastas kolmkorda ümber kirjutatakse, ei ole "registrimaksukohustlased"
VA siis "esimenekord"
Aga
Oman autot aastast 2019. Ise tõin ise regasin ja siiani kasutan.
Kui ma nüüd oma lollipeaga õieti aru saan. Siis hetkeseisuga kui müüa tahaksin, peaksin automaksu maksma ??
No ei tundu väga loogiline.
Sama loogikajärgi võiks ka mõne vanapapi siguli maksustada, mis on nõukaajal ostetud ja ainuomanikuna kasutusel olnud.
Või saan ma millestki valesti aru ?