11-01-2025, 18:37 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-01-2025, 18:39 PM ja muutjaks oli tcumen.)
(11-01-2025, 14:00 PM)indreksirk Kirjutas: Ksf! tcumen on üks põhjustest, miks riiki esindavad ametnikud peavad kodanikke kiuslikeks kaabakateks ja see on ka põhjus, miks ametnikke peab olema rohkem, miks maksud peavad olema kõrgemad ja miks õigusnormid ei arvesta inimlike eksimustega. Meil on lihtsalt uskumatult palju inimesi, kes arvavad, et Eesti Vabariik on samaväärne Nõukogude Liiduga, mida tuleb igal võimalusel seestpoolt õõnestada. Püütakse ise teha riigi toimimine võimalikult ebamugavaks ning siis kirutakse kõige selle üle, mida riik jätab tegemata või teeb halvasti. Kuidas muutub elu meil kõigil paremaks sellest, kui sunnime riiki meid taga otsima, allkirja vastu dokumente kätte andma ja hoiame kõigi võimalustega kõrvale kohustustest, mis on kehtestanud meie enda valitud rahvaesindajad? Kui selliseid inimesi on paar protsenti, siis ülejäänud 98% panusega makstakse ka selle 2% inimeste laste koolitamine, ravikulud ja näiteks taristuga seotud kulud kinni. Kuid riik ei saa öelda, et 2% on lindpriid, kes ise panustama ei pea, kuid neid piskusid hüvesid siiski saavad. Sest muidu ei taha ka teised seda teha. Selleks ongi sunnimehhanismid, ametnikud ja sanktsioonid.
Tohoh! Sellist hinnangut ma oma tagasihoidlikule isikule nüüd küll ei oodanud!
Kiuslik kaabakas. No olgu peale.
Aga need ei ole kaabakad, kes maksumaksja raha ohjeldamatult laristavad?
Alustada võib pedeparaadidest, riigiettevõtetest investeeringuteks vajaliku raha väljakantimisest jne. See loetelu on lõputu.
Minu kiuslikkusest niipalju, et omad maksud ja võlad olen kõik ausalt ära õiendanud, mis ei tähenda et need mulle meeltmööda oleks.
Tagaotsimisest sedapalju, et isikukood on kodanikule kohustuslik ja sellega kaasnev id-kaart ning e-posti aadress isikukood@eesti.ee on aktiivne ja kasutusel.