17-01-2025, 14:42 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 17-01-2025, 14:49 PM ja muutjaks oli maaks.)
Ma oma kogemusest võin niipalju muljetada, et veinidel/ siidritel alkoholi "moodustumisele" kulub 4-6 nädalat aga maitseomaduste kujunemine võtab aega vähemalt 6-9 kuud.
Mul veinid seisavad kõik vähemalt aasta (tegelikult vist isegi 2) ja siidrid 6 kuud enne kui neid näppima lähen. Vein siis seisab "mulksu all" käärimisnõus ja siider õlleankrus surve all.

Mul on meeles, et veiniplekid pidid pesus väga halvasti välja tulema - mustsõstra "vedelikku" saab ilmselt riiete värvimiseks edukalt kasutada
Mul veinid seisavad kõik vähemalt aasta (tegelikult vist isegi 2) ja siidrid 6 kuud enne kui neid näppima lähen. Vein siis seisab "mulksu all" käärimisnõus ja siider õlleankrus surve all.
(17-01-2025, 14:37 PM)edvard Kirjutas: Parima tulemuse saab kui kogu vein läbi "torude" lasta ja kaks korda , isiklikult kontrollitud .Parima milleks? Värvi eemaldamiseks (varemvärvitud pindadelt) on lihtsam/ odavam kasutada kuumaõhu fööni ...

(17-01-2025, 12:56 PM)oliveer Kirjutas: Sai tehtud ca 20L õunaveini ning ca 8L mustsõstraveini. Õunavein lõhnab tavapäraselt, aga jube kange on. Kas on võimalust seda ka lahjendada?Kodusel teel kääritatud veini max kangus jääb sinna 10% juurde - kas see nüüd "jube kange" on, ma küll ei julgeks väita.
Mõstsõstravein oli ka VIST kange, aga kergelt ebameeldiva maitsega. Oleks sellega ka midagi huvitavat peale hakata?
Mul on meeles, et veiniplekid pidid pesus väga halvasti välja tulema - mustsõstra "vedelikku" saab ilmselt riiete värvimiseks edukalt kasutada